Samsung'un ikinci katlanabilir telefonu: Galaxy W20 5G - Haberler - indir.com

Samsung'un ikinci katlanabilir telefonu: Galaxy W20 5G

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-21 17:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında katlanma özelliğine sahip olan Galaxy Fold'u tanıtarak teknoloji dünyasında adeta devrim etkisi yaratan Samsung, bu cihaz ile istediği başarıyı elde edemedi. Galaxy Fold'un ekran kısmında yaşanan sorunlar nedeniyle cihaz beklenilen etkiyi yaratmadı ve adeta Samsung'un elinde patladı gibi gözüküyor. Fakat Güney Koreli teknoloji devi Samsung, pes etmeyerek ikinci bir katlanabilir akıllı cihaz ile gündeme geldi. Bir süredir gündem de konuşulan fakat resmiyet kazanmayan Samsung'un ikinci katlanabilir özellikli telefonu artık resmen tanıtıldı. Galaxy W20 5G şeklinde adlandırılan bu cihaz Galaxy Fold'un 5G bağlantılı versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Güney Koreli şirket Çin'de Galaxy W20 5G adlı ikinvi bir katlanabilir özellikli cihaz tanıtımı gerçekleştirdi. Şöyle ki tanıtımı yapılan bu telefon aslında Galaxy Fold'un 5G'li versiyonu olarak da tanımlanabilir. Çünkü cihaz temel özellikleri itibariyle Galaxy Fold'dan pek de farklı gözükmüyor. Şirket her zamanki gibi yine ikinci katlanabilir özellikli cihazının fiyatını açıklamadı fakat Aralık ayı itibariyle satın alınabileceğini doğruladı. Söz konusu bu akıllı cep telefonu hem tasarım olarak hem de özellikleri ile Galaxy Fold'a benziyor.

Galaxy W20 5G, 2152 × 1536 piksel çözünürlük ve HDR10+ desteğine sahip olan 7.3 inç esnek ekrana özelliği ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda 1680 × 720 piksel çözünürlükte 4.6 inçlik bir kapak ekranı da cihaza entegre edilmiş durumdadır. Galaxy W20 5G gücünü ise 2.96 GHz hızında olan sekiz çekirdekli Snapdragon 855+'dan alıyor. Bu da oldukça güçlü bir özellik demektir. Hatta şunu da söylemek gerekir ki cihazın yonga setinin ek olarak Snapdragon X50 LTE 5G modem bulundurduğunu da söylemek gerekiyor. 

Galaxy W20 5G, beş kamera ile geliyor

Üç arka iki ön olmak üzere beş kamera özelliğine sahip olan Galaxy W20 5G, Samsung'un ikinci katlanabilir akıllı cep telefonu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Cihazın tanıtımı Çin'de gerçekleştirildi. Katlanabilir özellikli cihazın arka kapağında 12 megapiksel ana sensör, 16 megapiksel geniş açılı lens ve 12 megapiksel telefoto kamera içeren üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Cihazın ön kameraları ise, iç ekranın sağ üst köşesinde yer alıyor. Burada 10 megapiksel + 8 megapiksel sensörden oluşan iki adet kamera dizilimi yer alıyor. Bunlara ek olarak ise Galaxy W20 5G adlı akıllı cihazın, 15W hızlı sarj desteği sağlayan 4.235 mAh kapasiteli bir bataryası da bulunuyor.

Samsung'un ilk katlanabilir akıllı cihazında başarı elde etmesinin ardından hırs yaparak yeni bir katlanabilir akılı cep telefonu daha üretmesi rakiplerini şaşırttı. Galaxy W20 5G adlı yeni Samsung katlanabilir özellikli akıllı cep telefonu hem donanımsal olarak hem de özellikleri ile Galaxy Fold ile eşdeğer tutuluyor olsa da cihazda farklı olan özelliklerde mevcuttur. Cihazın bir takı özellikleri hakkında bilgi edilmiş olsa da henüz diğer özellikleri hakkında bir bilgi yoktur. Fiyatı da gizli tutuluyor. Cihaz Aralık ayında raflarda yerini alacak gibi gözüküyor. 

 





PAYLAŞ