Samsung'dan 108 mp çözünürlüğe sahip kamera geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'dan 108 mp çözünürlüğe sahip kamera geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 11:13:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonların tasarımları hakkında güvenilir bilgiler paylaşan IceUniverse’in teknoloji devi firmalardan birinin yeni tasarımı hakkında ip uçları verdi. ICe Universe’ye göre 2020 senesinde 108 MegaPiksel çözünürlüğe sahip olan yeni bir cihazı kullanıma sunabilir. Bu zamana kadar açıkladığı birçok tasarımın hayata geçmesi ise IceUniverse’ye olan güveni arttırmakla birlikte bu adımın hangi markadan geleceği konusunda da beklentileri epey yükseltti. 

IceUniverse konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Samsung Galaxy Note 10 tasarımına benzeyen amiral gemisi bir akıllı telefonun görselini paylaştı. Ancak cihazın hangi markaya ait olduğuyla ya da modelinin ne olduğu hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Yeni Samsung ile #FarklıbakYeni Samsung ile #Farklıbak

Bu paylaşımdan yola çıkarak da IceUniverse’nin yeni tasarım için Samsung’a dikkatleri çektiği öne sürdüğü tahmin ediliyor. Samsung’un Amiral gemisi cihazlarda yüksek fotoğraf çözünürlüğü sunduğunu düşünürsek bu oldukça olası bir ihtimal. Bildiğiniz üzere Samsung cihazlarında kullanmış olduğu kamera kalitelerinde 64 MegaPiksel lensleriyle şuanda sektörün önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. 

Lenovo Z6 Pro, 100 Megapiksel Kamera İle Gelecek

2020’de 100 MegaPiksel sensörler mi geliyor? 

Bunun yanı sıra kısa bir süre önce de, Cred Susisse 2019’un 2. çeyrek raporunu yayınlarken 65 MegaPiksel sensörlere değinmiş ve 2020 senesinde 108 MegaPiksel sensörlerin kullanılacağını ön gören bir rapor yayınlamıştı. 64 MegaPiksel çözünürlüğe sahip olan sensörlerin gerçek olması ve şuanda bu alanda birçok dev firmanın birbirleriyle rekabet içerisinde olması düşünülürse 2020 senesinde 108 MegaPiksel sensörlerinde hayata geçme olasılığı oldukça yüksek bir ihtimal. Bunlara ek olarak geçtiğimiz günlerde teknoloji devi firmalar arasında önde gelen Qualcomm’dan da akıllı telefonlarda ilgili 64 MegaPiksel ve 100 Megapiksel kameralara yönelik bir ön görü gelmesi 2020 senesinde akıllı telefonlardaki kameralarda kullanıcıları iddialı sürprizler beklediğine kesin gözüyle bakılmasını sağlıyor. 

Samsung En Küçük Kamera Sensörünü Tanıttı

Bu çalışmayı hayata geçirecek marka olarak ise en güçlü tahminler Samsung’tan yana. 64 MegaPiksel sensörün öncülerinden olan Güney Koreli şirketin şuanda 5x optik zoom seçeneğine sahip olan bir kamerası bulunmakta. Bu alanda büyük başarılara sahip olan şirketin 2020 senesinde bir atak yaparak rakipleriyle arasındaki savaşta öne geçeceği düşünülüyor. 

Şuana kadar henüz hiçbir şirket 100 MegaPikselli mobil sensör ya da 10x zoom seçeneklerine sahip olan bir kamera üretmedi. Bu nedenle bunu hayata geçiren şirkette akıllı telefon pazarında elini oldukça güçlendirecek. Bunlar sadece bir tahminden ibaret olsa da, 2020 senesinde mobil pazarda neler olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. 


Samsung Galaxy Watch Active 2 görselleri yayınlandıSamsung Galaxy Watch Active 2 görselleri yayınlandı
Samsung sürgülü ekranlara geri dönüyorSamsung sürgülü ekranlara geri dönüyor

PAYLAŞ