Samsung telefonlarda reklam göstermeye başlayabilir - Haberler - indir.com

Samsung telefonlarda reklam göstermeye başlayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 14:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli şirket Samsung için ortaya çıkan iddialara göre önümüzdeki ağustos ayında yayınlanacak olan One UI 2.5 güncellemesi ile beraber akıllı telefon kullanıcılarına reklam gösterilmeye başlanacak. Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre bu söz konusu reklamlar kilit ekranında yada uygulamalarda karşılaşılabilecek. Giriş seviyesi amiral gemisi modellerden amiral gemisi akıllı telefonlara kadar üretim yapan Samsung, önümüzdeki günlerde tanıtmayı planlamış olduğu Galaxy Note 20 serisi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Galaxy Fold 2 ve Galaxy Note 20 modellerinin tanıtılacağı beklenen bu etkinlikten diğer yandan One UI 2.5 arayüz güncellemesini de görebiliriz.

Söz konusu iddialara göre 5 Ağustos tarihinde yayınlanacak olan güncelleme, birçok Samsung kullanıcısının canını sıkacağa benziyor. Öyle ki çevrimiçi ortamda ortaya çıkan görüntüler şirketin yeni güncellemeyle beraber telefonlarda reklam göstermeye başlayacağını gösteriyor. Söylentilere göre Galaxy S ve Galaxy Note gibi amiral gemisi akıllı telefonlarda değil Galaxy A ve Galaxy M gibi düşük seri akıllı telefonlarda gösterilecek.

Samsung Galaxy M31'in yeni versiyonu tanıtıldıSamsung Galaxy M31'in yeni versiyonu tanıtıldı

Samsung cihazlarında reklam göstermeye başlıyor

Görselde de ortaya çıkana göre cihazın kilit ekranında reklam göstermeye başladığını görüyoruz. Kilit ekranındaki bu reklamlarda 15 saniyelik bir zamanlayıcı bulunuyor. Kullanıcıların cihazı açabilmeleri için bu 15 saniyelik reklam süresinin bitmesi gerekiyor. Samsung kullanıcılarının bu noktada cihazlarını kullanmaya başlamadan önce 15 saniye boyunca reklam izlemeleri anlamına geliyor. Diğer yandan uygulama içerisinde gösterilecek olan reklamlarda ise benzeri bir yol izlenecek. Hava durumu uygulaması içerisinde gözüken reklamlarda benzer olarak Telefon, Müzik ve Bixby gibi diğer Samsung uygulamalarında da gözükecek.

Baktığımız zaman Xiaomi, Vivo ve Realme gibi Çinli şirketler bütçe dostu akıllı telefonlarında uygulamalar olarak reklam verebiliyor. Kullanıcıların ise bu durum yoğun eleştiriler yapmasına sebep oluyor. Bu noktada Samsung böyle bir yol izleyecek mi göreceğiz.


Samsung Galaxy Watch 2'nin tasarımı ortaya çıktıSamsung Galaxy Watch 2'nin tasarımı ortaya çıktı
Samsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattıSamsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattı

PAYLAŞ