Samsung kullanıcılarına sahte güncelleme! - Haberler - indir.com

Samsung kullanıcılarına sahte güncelleme!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-05 17:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ayda kullanıcıları kandırmak ve reklamlar ile para kazanmak için tasarlanmış olan sahte uygulamalar Google Play Store’da yer almış ve bu durum ortaya çıkmıştı. Şimdi ise CSIS Security Group tarafından açıklanan son raporlara göre Samsung telefonlar için güncelleme verdiğini söyleyen sahte bir uygulamanın 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından yüklendiği ifade edildi. Updates for Samsung adlı bu uygulama kullanıcılara en yeni Android sürümünü yüklemeyi vadediyor. Fakat kullanıcılar tarafından cihazlarına yüklenen bu uygulama, güncellemeleri yüklemesi için para talep eden bir reklama sahip durumda. Hala Google Play Store’da yer alana bu uygulama için güvenlik araştırmacısı Aleksejs Kprins, kaldırılma talebi için Google ile iletişime geçtiğini ifade ediyor.

Sahte Samsung Güncelleme Uygulaması

Samsung Galaxy Buds Kulaklıklarına Önemli GüncellemeSamsung Galaxy Buds Kulaklıklarına Önemli Güncelleme

CSIS tarafından sahte uygulamada gösterilen bu reklamlar haricinde 34.99 dolar karşılığında ise Samsung’un yazılımlarını indirmek için yıllık abonelik teklifinin de olduğu belirtiliyor. Ancak ödeme Google Play aboneliği üzerinden gerçekleşmiyor. Bu noktada kredi kartı numaranızı girmeniz ve söz konusu yönlendirilen siteye güvenmeniz gerekiyor. Bu durumlarında dışında bu sahte uygulama herhangi bir SIM kilidini 19.99 dolar fiyata da açtığını iddia ediyor.

Bu tarz sahte uygulamalar para dolandırıcılığı haricinde kişisel bilgilerinizi de ele geçirebiliyor. Bu noktada kişisel hesaplarınızın güvenliği tehlikeye atılmış oluyor. Bu noktada ise Google’ın daha hızlı davranarak denetim ve uygulama güvenliklerini daha iyi kontrol etmesi gerekiyor.  


Huawei, Android Q Güncelleme Listesini GenişlettiHuawei, Android Q Güncelleme Listesini Genişletti
Samsung Galaxy S10 Plus, Önemli Kamera Güncellemesi AldıSamsung Galaxy S10 Plus, Önemli Kamera Güncellemesi Aldı

PAYLAŞ