Samsung katlanabilir tablet hazırlıkları yapıyor - Haberler - indir.com

Samsung katlanabilir tablet hazırlıkları yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-27 16:55:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Katlanabilir cihazların ilk örneğini kullanıcılarına sunan Samsung, bu yolda yeni modeller üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, son olarak üç farklı katlanabilir tablet modeli için patent aldı. 

Galaxy Fold cihazıyla katlanabilir akıllı telefonların ilk örneklerini sunan Samsung, bu tür cihazlar üzerinde yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Fakat bu defa şirket bir akıllı telefon üzerinde değil tablet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Samsung'un patentini aldığı yeni cihazlar, cebinizde taşınabilir bir tablet olduğuna işaret ediyor denilebilir.

Sızdırılan Samsung Galaxy S11 test sonuçlarıSızdırılan Samsung Galaxy S11 test sonuçları

Esasında bahsedilen patent başvurusu geçtiğimiz mayıs ayında yapılmış ancak patentin ismi  Mobile Telephone olduğu için pek dikkat çekmemiş ve ortaya çıkana dek bir köşede durmuş. Taki 15 Kasım 2019'da onay alana dek. Kasım ayı içerisinde onay alan bu başvuru şimdilerde herkesin dikkatini çekiyor. 

Samsung, 3 ayrı katlanabilir tablet model için patent almış

Dikkat çeken gerçek şu ki, Samsung'un bu tabletin 3 farklı modeli için patent almış olması. Modellerden birincisi, tam ortasından katlanabilen tasarıma sahip olan bir tablet. Cihazın tasarımı ise Samsung Galaxy Fold'a ve çıkması beklenen Samsung Galaxy Fold 2’ye göre biraz farklı.

Bahsettiğimiz bu model, yatay eksende değil de dikey eksende katlanabilir şekilde tasarlanmış. Patentin içeriğini keşfeden LetsGoDigital, belgelerde yer alan çizimlere göre cihazın render görüntüsünü oluşturmuş.

Tasarımda görüldüğü üzere cihazın ikinci bir ekrana veyahut kameraya sahip olmayacağını (belki kamera ekrana gömülü olabilir) görülüyor. fakat elbette cihazda hoparlör ve USB bağlantı girişi bulunuyor. Samsung’un patentini aldığı bu modelde iki tanesi üstte iki tanesi altta olmak üzere dört ayrı hoparlörbulunuyor.

Patenti alınan ikinci model ise yine aynı özelliklere sahip fakat ilk model gibi tam ortadan katlanmıyor. Cihaz katlandığı zaman ekranın bir kısmı dışarıda kalacak şekilde tasarlanmış. Bu özellik, Samsung’un bu modelini diğer modellere göre daha kullanışlı hâle getirebilme potansiyeline sahip.

Üçüncü model ise katlama mekanizması diğerlerine göre daha aşağıda bulunuyor. Bu katlanma şekliyle cihaz katlandığı zaman diğer modellere göre daha büyük kalıyor. Ayrıca üçüncü model, yarım şekilde katlandığında oldukça kullanışlı görünen bir hâle bürünüyor. Bu modeli kafanızda canlandırmak için dizüstü bilgisayarınızın klavye kısmını dokunmatik ekran olarak hayal edebilirsiniz.


Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!

PAYLAŞ