Samsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladı - Haberler - indir.com

Samsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 10:49:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarı son dönemlerde birçok ürüne ev sahipliği yaptı Kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmaya ve her kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan firmalar birbirleriyle ciddi bir rekabet içerisinde. Teknoloji devi şirketlerin son çeyrekte açıkladı satış raporlarına göre ise satış konusunda liderlik Samsung’taydı. Note ve Galaxy serisi cihazlarla tüm dikkatleri kendine çekse de, pazarda daha birçok akıllı telefon olduğunun altını çizelim. 

Şirketlerin çeyrek raporlarını öğrenmek için ise daha 2020 senesini beklememiz gerekiyor. Teknoloji pazarının önde gelen araştımra firmalarından biri olan Counterpoint bir pazar araştırması yaparak şirketlerin akıllı telefon satışlarını yayınladı. Counterpoint’in raporuna göre son çeyreği lider olarak bitiren marka Merkez ve Doğu Avrupa’da liderliğini hala koruyor. 

Samsung Android tarayıcısı 1 milyon kez indirildiSamsung Android tarayıcısı 1 milyon kez indirildi

Samsung en çok tercih edilen marka oldu 

Avrupa’nın en çok rağbet gören akıllı telefon markası olan Samasung, Merkez ve Doğru Avrupa’da yıllık sarış oranlarına baktığımızda oldukça ciddi bir artışa imza attığını görülüyor. Yapılan araştırmalara göre son bir senede yüzde 21 oranında büyüme kat eden Samsung, çeyrek bazında ise yüzde 8’lik bir büyümeyle karşımızda. 

2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

Verilere baktığımızda söz konusu bu büyüme pazar payının yaklaşık yüzde 40’ı olarak karşımıza çıkıyor. Samsung bu başarısıyla dünya devi olmaya çalışan en büyük rakiplerinden biri olan Huawei’yi de ikiye katladı. 

Listeye baktığımızda en şaşırtan noktalardan biri ise Apple’ın üçüncü sıradan dördüncülüğe gerilemesi. Son dönemlerde fiyat performansa göre geliştirdiği telefonlarla adından sıklıkla bahsettiren Xiaomi, Avrupa’da en çok talep gören üçüncü marka olarak karşımıza çıkıyor.  Apple, OPPO ve Vivo gibi teknoloji markalarını geride bırakarak ciddi bir yükseliş yaşayan Xiaomi’nin satışlarındaki artışın da devam etmesi bekleniyor. 

Tabi Samsung’un bu büyük başarısını borçlu olduğu birkaç nokta olduğunu da es geçmeyelim. Bu başarıya etken olan en önemli noktalardan biri şirketin ürettiği A serisi telefonlar. Şirketin satmış olduğu ürünlerin yaklaşık yüzde 70’i A serisi ürün kategorisine ait. Bunun yanı sıra Huawei’ye yönelik kısıtlamaların da bu başarıda büyük bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Huawei gelen satış yasakları ve Google ile olan iş birliğinin bozulmasından sonra güç büyük bir güç kaybetti. Buda şirketin rekabet gücünü oldukça sarstı. 

iPhone gelirleri %12 geriliyor

Yine Samsung’un elde ettiği bu başarıyı korumak istiyorsa dikkatli adımlar atması gerekiyor.  Çinli telefon üreticileri son yaptıkları yatırımlarla ürünlerini yıllardır satış yapmadıkları ülkelerin pazarlarına çıkarmayı başardı. Çinli firmaların bölgeye ciddi yatırımlar yaptığını göz önünde bulundurursak, ilerleyen dönemlerde listenin değişme ihtimali olduğunu da söyleyebiliriz. İlerleyen dönemlerde akıllı telefon pazarında markalar arasında nasıl bir çekişme olacağını hep birlikte göreceğiz. 


Samsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda ettiSamsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda etti
Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı!Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı!

PAYLAŞ