Samsung artık reklam yapmayacak - Haberler - indir.com

Samsung artık reklam yapmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung bugün yaptığı açıklamada akıllı telefonları için reklam yayımlama politikasında değişikliğe gideceğini duyurdu. Şirket yakın zamanda stok uygulamalardaki reklamları kaldıracak.

Günümüzde akıllı telefonlarda reklam yayımlamak, şirketler için bir ek gelir kapısı olarak görülüyor. Fakat bu durumdan ne yazık ki kullanıcıların pek de mutlu olduğu söylenemez. Telefonlarında reklam görmek birçok kullanıcı için eziyete dönüşüyor. Bu konuda kullanıcı geri dönüşlerini dikkate alan Samsung ise akıllı telefonlarda reklam yayınlamaya ilişkin politikasını yeniden gözden geçirmeye karar verdi.

Samsung'tan Dikkat Çeken Plastik HamlesiSamsung'tan Dikkat Çeken Plastik Hamlesi

Samsung Galaxy A03 hakkında ilk sızıntılar ortaya çıkıyor

Samsung’un mobil bölümünün başkanı yaptığı açıklamada TM Roh, şirketin önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamalardan reklamları kaldıracağını açıkladı. Samsung Pay, Samsung Themes, Samsung Music ve Samsung Weather gibi stok uygulamalarında gösterilen reklamlar yakın zamanda tarihe karışacak.

One UI güncellemesiyle birlikte reklamlar kaldırılacak

Söz konusu değişikliğin yakın bir zamanda yapılacağına değinen TM Roh, reklamların One UI yazılım güncellemesiyle birlikte kaldırılacağını söyledi. Ama bunun bir sonraki güncellemede mi yoksa daha sonra mı gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Bunun yanı sıra söz konusu politika değişikliğinin sadece Güney Kore ile sınırlı olup olmayacağı ya da global pazarı da kapsayıp kapsamayacağı hakkında da hiçbir açıklama yapılmadı.

Reklamları kaldırmak Samsung marka akıllı telefonların cazibesini artıracak olsa da satışları etkilemesi pek mümkün görünmüyor. Kullanıcılar telefon seçimi yaparken teknik özelliklere, marka ve fiyat performansına yönelik karar veriyorlar.  


Türkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandıTürkiye'de satışa sunulması beklenen Samsung Galaxy A52s'in özellikleri açıklandı
Samsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttıSamsung Display yeni OLED teknolojisini tanıttı

PAYLAŞ