Sahte Tarihi Eserleri Gerçeklerinden Ayırt Edebilen Yapay Zeka Geliştirildi - Haberler - indir.com

Sahte Tarihi Eserleri Gerçeklerinden Ayırt Edebilen Yapay Zeka Geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 15:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Etkinlik

Yapay zeka teknolojisinde gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. ABD’deki Massachusettes Teknoloji Enstitüsü’de yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilen nöral ağ sahte sanat eserlerini ayırt edebilmesi için eğitildi.

Yapay zeka teknolojisi hayatımızın birçok alanına dahil olmuş durumda hatta öyle ki teknolojinin gelmiş olduğu bu noktanın artık bir bütün olduğunu da savunabiliriz. Yapay zeka teknolojisi şimdide gerçek ve sahte sanat eserlerini ayırt etmede kullanılacak. Uzun süredir devam eden nöral ağ eğitimini tamamlayan uzman bilim adamları, geliştirdikleri bu teknolojiyi tanıttı. Yapay zekanın eğitilebilir yönünü kullanarak, gerçek ve sahte eserleri sürekli bir araya getirerek, gerçek eserlerdeki ince noktaları görmesi sağlanan bu nöron ağ, eser tespitinde oldukça hızlı yanıt veriyor.  

Alzheimer, yapay zekâ ile 10 yıl önceden tespit edilebilecekAlzheimer, yapay zekâ ile 10 yıl önceden tespit edilebilecek

Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike

Nöral Ağ Geleceğin Modüler Tarih Bilimcisi Olabilir Mi?
 

İlk gözlem Ramrant'ın resimleri üzerinden yapıldı. Rambrant 17. yüzyılın ünlü ressamlarından biri. 611 tane eserinin olduğu bilinen Rambert'a ait sergilenen eserlerin bir çocuğun sahte olduğu iddia ediliyor. 

Geliştirilen özel nöral ağ genel olarak görüntü tanıma özelliğine sahip. Yapay zekanın Rembart'ın eserlerini tanıyabilmesi için, bilinen eserlerin gerçekleri ve sahteleri belleğine yüklendi. Resimlerin tamamen yüklenmesi uzun zaman alacağından, kullanılan eserler 13.00 kareye bölünerek nöral ağın sistemine eklendi.
Ortaya çıkan sonuçlar ise umut vadediyor. Geliştirilen nöral ağ, Rembart'ın eserlerini ayırt etmede yüzde 90.4 gibi büyük bir orana sahip. Yapay zekanın analizde başarılı olabilmesi i.in resmi uzaklaşarak izlemesi ve belleğinde yer alan resimlerle karşılaştırması gerekiyor.

Andre Frank ve Steven Frank tarafından geliştirilen bu nöran ağ hakkında çift, “Rembrandt’ı gerçekten farklı kılanın ne olduğunu görmek istiyorsanız, kanvastaki büyük resme daha büyük kompozisyon seviyesinde bakmalısınız.” ifadesini kullandı. Elde ettikleri başarıdan mutlu olan iki bilim insanı çalışmalarına devam edecek.

Şimdilik hala bir eserin gerçek olup olmadığı arkeolog, sanat tarihçileri ve tarihçiler tarafından tespit ediliyor. Ancak bir eserin gerçekliğinden emin olmak bazen bir kaç gün, bazen birkaç hafta alıyor. Bu durum nöran ağ ile değiştirebilir mi? Yapay zekanın geride bırakacağı meslekler arasında arkeoloji, tarih bilimciliği, antropolog da yer alıyor olabilir mi?


Elon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söylediElon Musk, yapay zekanın insanlığın sonunu getireceğini söyledi
Yapay zeka asırlık sırrı çözdü!Yapay zeka asırlık sırrı çözdü!
Yapay Zeka Hırsızlık Yapanları YakalayacakYapay Zeka Hırsızlık Yapanları Yakalayacak

PAYLAŞ