Rtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladı - Haberler - indir.com

Rtük sonunda Spotify'ın başvurusunu onayladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yerel radyo ve televizyonlar için son ödeme tarihi 31 Temmuz olarak kanal/frekans taksit ücretlerini 4 aylık bir süre boyunca ertelerken, Spotify'a da lisans verdi. 

RTÜK, geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana etkileri halen devam eden pandemi sürecinde yayıncılara önemli kolaylıklar sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl yayıncıların ödemek zorunda oldukları reklam Üst Kurul paylarını 3 ay boyunca erteleyen ve medya kuruluşlarının RTÜK'e ulaştırma yükümlüğü bulunduğu Yeminli Mali Müşavir Raporu ile Bilanço ve Gelir Tablosu gönderme süresini ileri atan Üst Kurul, zor durumlar karşısında yerel yayıncılar için yeni bir karar daha verdi. 

Siri artık Spotify'ı yönetebilecekSiri artık Spotify'ı yönetebilecek

RTÜK erteleme kararı verdi

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayılı Kanun’a göre RTÜK’ün gelirleri arasında bulunan, karasal ortamlar içerisinde yayın yapan kamu ve özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan alınan televizyon kanal multipleks kapasite ve radyo frekans yıllık kullanım karşılığında alınan ücretlerinin Temmuz ayı içerisinde taksitiyle ilgili düzenleme kararına varıldı.

Üst Kurul her yılın ocak, nisan ve ekim ayı içerisinde dört eşit taksitte ödeme yapılan frekans ücretlerinin yaz ödemesini 4 aylık bir süre zarfında erteledi. Bu bilgilere göre ise koronavirüs salgınından ve bu bağlamda alınan tedbirlerden olumsuz bir şekilde etkilenen yerel yayıncıların ekonomik yüklerini azaltmak için son ödeme tarihi 31 Temmuz olan temmuz ayı kanal/frekans taksit ücretlerinin son ödeme tarihi 30 Kasım’a ertelendi.

Spotify lisans sahibi oldu

Üst Kurulun gündemindeki diğer konuların başında da internet üzerinden isteğe bağlı bir şekilde yayıncılık lisansı başvuruları oldu. Dünyaca ünlü müzik platformu olan Spotify'ın başvurusunu değerlendirerek RTÜK, almış olduğu kararla beraber kuruluşlara lisans verdi. Spotify, RTÜK’ten almış olduğu isteğe bağlı olarak yayıncılık lisansı ile beraber 10 yıllık bir süre içerisinde Türkiye’de faaliyetlerini gösterebilecek.


Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacakFacebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak
Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecekSpotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek
Spotify aile paketine zam geldiSpotify aile paketine zam geldi

PAYLAŞ