Rockstar Steam'den kaldırılan GTA4 hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Rockstar Steam'den kaldırılan GTA4 hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 09:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Rockstar Games şirketinin sözcüsü , GTA IV adlı oyunun Steam platformundan neden kaldırdığına dair açıklamada bulundu. Şirketin sözcüsü, sorunun yeni etkinleştirme anahtarı üretilemediğinden dolayı gerçekleştirdiğini bildirdi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda, oyun ve Steam bünyesinde yaşanan sorunun giderilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü ve hatta yeni yöntemler üzerinde de araştırmalar yapıldığı ifade edildi. 

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Haber kapsamında GTA 4 adlı oyunun Steam platformu üzerinden satın alınamadığından söz edildi. İşin aslına bakılırsa bu şekilde bir olayın yaşanması adına herhangi bir sebep yoktu ve ilginç bir şekilde GTA 4 oyununun Episodes from Liberty City adlı DLC'si satın alınıyordu. Bu bilgi ile beraber GTA 4'ün Steam platformundan neden kaldırıldığı da ortaya çıkmış oldu. Şöyle ki zaman zaman bu şekilde olaylar yaşanabiliyor ve kimi oyunlar, satın alındıkları platformlardan kaldırılma durumu ile karşı karşıya kalıyor. Geride bıraktığımız süreçlerde bu şekilde olayların yaşanmasının en büyük nedeni, oyun bünyesinde yer alan lisanslar ile ilgiliydi. Hatta öyle ki oyun şirketleri, oyun içerisinde kullandıkları müziklerin lisanslarını belirli yıllar için satın alıyor ve satın alınan sürenin sonuna gelindiği anda lisansın yenilenmesi gerekiyordu. Dolayısıyla da akıllara direk olarak bu neden geliyor. 

6 yıl sonra gelen GTA IV güncellemesi6 yıl sonra gelen GTA IV güncellemesi

Bunun yanı sıra aynı zamanda GTA IV'ün Steam platformundaki satışın son erdirilmesinin nedeni ise oyunlarda yer alan müziklerin lisansı değildir. Buna da karşılık yine de başka bir lisans sorunu ortaya çıktı. GTA IV'ün Steam platformun'dan kaldırılmasına neden oldu. Rockstar Games platformunun sözcüsü olan kişilerden biri, yaptığı açıklama ile beraber GTA VI'ün Games For Windows Live platformu için oluşturulduğunu fakat Microsoft şirketinin ise Games For Windows Live'a destek vermeyi sonlandırmasının nedeni yeni ürün aktifleştirme anahtarının üretilemediği ise dile getirildi. Şirket adına sözcülük yapan kişi, GTA IV'ün satış yapmaya devam etmesi için çalışmaya devam ettiklerini, bu bağlamda da yeni yöntemlerin araştırıldığını ve mümkün olan en eski süre içerisinde satışlara yeniden başlanacaklarını dile getirdi. Fakat şu an da GTA IV oyunu, Steam platformunda halen satın alınmaya başlamadı. Oyunun ne zaman satışa sunulacağı ise bilinen bir durum değildir. 

 

 



PAYLAŞ