Resident Evil 4 remake için hazırlıklar başladı - Haberler - indir.com

Resident Evil 4 remake için hazırlıklar başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Resident Evil remake'lerine bir yenisi daha ekleyerek oyuncuların eşsiz bir deneyim yaşamasını sağlıyor.  Şöyle ki serinin eşsiz oyunu Resident Evil 4 için çalışmaların başladığı ve oyunun 2022 yılında oyuncuların beğenisine sunulacağı bildirildi. Oyun piyasasının başarılı isimlerinden Capcom, yeni bir Resident Evil 4 remake'i için harekete geçti. Video Games Chronicle tarafından yapılan haberlere göre, serinin merakla beklenen oyunu Resident Evil 4'ün remake versiyonu için planlarına başlamış durumdadır. Söz konusu bu oyunun 2022 yılında piyasaya sürüleceği biliniyor. Video Games Chronicle'de yer alan haberler birden fazla kaynağa dayandırılmıştır. VGC'yi zaten bu konularda yaptığı haberlerin güvenilirliği ile biliniyor. RE 4 Remake iddiasının doğru olduğu düşünülüyor fakat  elbette Capcom tarafından henüz onaylanmış bir durum yoktur. 

Resident Evil 4 remake'in Capcom çatısı altında bulunan Osaka M-Two merkezli stüdyosu tarafından geliştirildiği belirtiliyor. Daha önce de M-Two'nun Capcom için büyük bir remake projesi üzerinde çalıştığı yönünde söylentiler vardı. VGC tarafından yapılan bugünkü haberlere göre de bir anlamda söylentiler doğrulanıyor. M-Two stüdyosu, eski Platinum Games çalışanları önderliğinde 2018 yılında kurtulmuştu. Resident Evil 4 oyununun oyun yönetmeni Shinji Mikami yeni projesi üzerinde direk olarak yer almayacak. Capcom stüdyosunun Mikami'ye teklifte bulunduğunu fakat  Mikami'nin Ghostwire Tokyo oyununa zaman harcamak nedeniyle teklifi reddettiği dile getirildi. Fakat Mikami'nin yine de Resident Evil 4 Remake projesine dışarıdan danışmanlık yapacağı dile getirildi. 

Oyun sektöründe büyük ses getirdi

Resident Evil 4 ilk olarak 2005 yılında Nintendo'nun GameCube konsolu için oyunculara sürülmüştü. Oyun daha sonra PlayStation 2'ye de geldi. RE4 günümüzde PC, PS4, Xbox One ve Switch platformlarında oynanabiliyor. Bugüne kadar toplam 7,5 milyon kopya satışı gerçekleşen Resident Evil 4, Metacritic puanlarına göre Capcom tarihinin en sevilen oyunu konumunda yer alıyor. Resident Evil 4, aynı zamanda omuz-üstü kamera tekniği açısı ile beraber sektöre kazandırılmış ve bu alanda büyük bir ilke de imza atmıştı. Oyunseverler Resident Evil 4'ün tarihin devrim yaratan oyunlarından biri olduğunu gösteriyor. 

Resident Evil 4 Remake'e gerek var mıydı?

Resident Evil 4 remake haberleri oyunseverler arasında yeni bir tartışma başlatmış gibi görünüyor. Capcom stüdyosunun Resident Evil 2 ve 3'ün remake'lerini yapması bildiğiniz üzere büyük bir beğeni toplamıştı. Şöyle ki her iki oyununda her anlamda eskimiş olduğu düşünülüyor. Remake versiyonları her iki oyununda yeni bir boyut kazanmasına neden oldu. Şöyle bir durum daha var ki, Resident Evil 4 için bu şekilde bir remake ihtiyaç var mı bu tartışılıyor. Oyunun üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen oyunun grafikleri bugün dahi hiç fena sayılmayacak düzeydedir. Kontrollerin ise, günümüz şartlar için biraz daha hantal kaldığını söylemek mümkün, fakat sadece bunun için bir remake ihtiyacını savunmakta zor.

Diğer taraftan değerlendirmek gerekirse Resident Evil 4 gibi efsane bir oyunu RE Engine içerisinde deneyimlemek hiç de fena gözükmüyor. RE7, RE2 ve RE3'ün yapımında kullanılan RE Engine, sunduğu heyecan verici grafikler, inanılmaz gerçekçi karakter modelleri ve akıcı performansıyla oyun dünyasından büyük övgü alıyor.





PAYLAŞ