Reklam gösterecek olan WhatsApp için alternatif 6 uygulama - Haberler - indir.com

Reklam gösterecek olan WhatsApp için alternatif 6 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-24 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp yeni hamleleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. 2014 yılında Facebook’un satın almış olduğu WhatsApp için yeni reklam politikaları görebiliriz. Bununla beraber ise WhatsApp durumlarında artık reklamlar görebiliriz. Bu durumda ise sizlere WhatsApp alternatifi olarak kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamalarına bu içeriğimizde bakacağız. WhatsApp, 2012 yılında kurulmuş ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmış büyük bir uygulama olarak biliniyor. Özellikle reklamsız bir mesajlaşma deneyimi sunması ve kullanıcı verilerini paylaşmama sözü ile herkesi kendine bağlamıştı. 2014 yılında ise Facebook tarafından 19 milyar dolar ödenerek satın alındı.

Facebook baktığımız zaman hem ana uygulaması hem de Instagram kullanıcılarının verilerine yönelik reklamlar gösteriyordu. Şirketin en büyük gelir kaynağı olan reklamlar, WhatsApp için geçerli değildi. Ancak yeni politikalar ile beraber yakın zamanda WhatsApp durumlar alanında reklamlar görmeye başlayabiliriz. Bu durumdan ötürü WhatsApp’ı bırakacak olan kitle için ise WhatsApp alternatifi uygulamalar neler bunlara bakacağız.

Apple yeni iMessage güncellemesiyle WhatsApp'la rekabet edecekApple yeni iMessage güncellemesiyle WhatsApp'la rekabet edecek

WhatsApp alternatifi popüler mesajlaşma uygulamaları

Viber

Görüntülü, sesli ve metin olarak mesajlaşma imkanı sunan Viber, WhatsApp alternatifi popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Yazılan mesajları istediğiniz zaman geri silme özelliğine sahip olan Viber’ın bu özelliği WhatsApp için 5 dakika ile sınırlı olduğunu belirtelim. Ayrıca sohbet ekranındaki mesajları  gizleme özelliğine de sahip olan uygulamada oyun desteği de yer alıyor.

Android için Viber indir

iOS için Viber indir

ICQ

Bir dönemin efsane platformu olan ICQ, geçtiğimiz yıllar ile beraber mobil platforma dönmüş oldu. Piyasada rakip isimlerden olan ICQ, sınırsız katılımcıya sahip kanal sohbetleri ile görüntülü ve sesli grup sohbetleri ve mesajlaşma grupları ile oldukça kullanışlı uygulamalar arasında yer alıyor.

Android için ICQ indir

iOS için ICQ indir

Google Duo

Google’ın Hangouts’un fişini çekmesi ile beraber üzerinde yoğunlaştığı uygulaması Google Duo olmuştu. Sade uygulama arayüzü ile dikkat çeken Google Duo, sadece görüntülü görüşme desteği ile bir dezavantaj sağlasa da, mesajlaşma yerine görüntülü görüşme tercih eden kullanıcılar için oldukça uygun bir alternatif diyebiliriz.

Android için Google Duo indir

iOS için Google Duo indir

Signal

Yüksek seviye gizliliği ile ön plana çıkan Signal, WhatsApp’ın direkt rakipleri arasında yer alıyor. Görüntülü ve sesli görüşmeye imkan tanıyan uygulamada WhatsApp’ta yer alan özellikler bulunuyor. Android sürümünde SMS olarak da çalışma özelliğine sahip olması ile dikkat çekiyor.

Android için Signal indir

iOS için Signal indir

Telegram

WhatsApp sonrasında belki de adının en fazla duyulduğu uygulama olan Telegram, oldukça işlevsel özellikleri ve grup mesajlaşmalarındaki sınır tanımama özellikleri ile dikkat çekiyor. Arayüzü nitekim WhatsApp’a göre zor olsa da, görüntülü görüşme özelliğinin bulunmaması eksileri arasında yer alıyor.

Android için Telegram indir

iOS için Telegram indir


WhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdıWhatsApp yılbaşında kullanıcı rekor kırdı

PAYLAŞ