Bu makalede, Realme 8’lerinizin pil ömrünü nasıl iyileştireceğinize dair birkaç ipucu ve püf noktası öğreneceksiniz. Telefon, gün boyunca yetecek kadar 5000 mAh pil ile geliyor.

Ancak bazen daha fazla pil ömrüne ihtiyacınız olabilir. Belki bir yolculuğa çıktınız ve güç bankanız öldü, belki ışıklar söndü ya da belki telefonunuzun tek şarjla biraz daha uzun süre dayanmasını istiyorsunuz. Sebep ne olursa olsun, Realme 8’lerinizin pil ömrünü artırmanın birkaç yolu vardır.

Realme 8’lerin pil ömrü nasıl iyileştirilir

Realme 8’lerinizin pil ömrünü artırmak için birkaç ipucu. Uzman bir kullanıcıysanız ve uzun süredir Android kullanıcısıysanız, muhtemelen bu ipuçlarının çoğunu biliyorsunuzdur. Ancak, çoğu yeni kullanıcı aşağıda listelenen ipuçlarını denemelidir.

Realme 8 ve 8 Pro tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

1. Karanlık Modu Etkinleştir

Bu, satın aldığınız her telefonla yapmanız gereken ilk şey. Karanlık Mod, telefonunuzun modunu karanlık ve aydınlık arasında değiştirir. Bu mod açıkken hemen hemen her uygulamanın arka planı karanlıktır.

Bunun bir değil iki faydası var. İlk fayda, elbette, daha iyi pil ömrü. Günümüzde çoğu telefonda AMOLED ekranlar var. Bu teknoloji, geleneksel LCD ekranlardan farklı olarak, koyu arka planlarda tek tek pikselleri tamamen kapatır. Bu yaklaşım, devre dışı bırakılan pikseller herhangi bir güç kullanmadığından pil tasarrufu sağlar. Karanlık mod her şeyi karanlık yapar, bu nedenle pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, ekrandan daha az mavi ışık yayıldığı için karanlık mod gözler için çok daha kolaydır.

Karanlık Modu etkinleştirmek için Ayarlar -> Ekran ve Parlaklık’a gidin ve Karanlık Mod geçişine dokunun . İsteğe bağlı olarak, bu seçeneği doğrudan kontrol merkezinden etkinleştirebilirsiniz.

2. Güç Tasarruf Modunu Etkinleştirin

Bir sonraki adım, Güç Tasarruf Modunu etkinleştirmektir. Güç Tasarrufu yıllar içinde gelişti ve artık pil ömrünü artırmanın güvenilir bir yöntemi. Bu modu doğrudan navigasyon çekmecesinden etkinleştirebilirsiniz ve hemen birkaç saat daha alacaksınız.

Güç Tasarruf Modu, telefonun performansını ve aynı anda çalışan uygulama sayısını sınırlayarak önemli miktarda pil tasarrufu sağlar. Bunu yapmak için Ayarlar -> Pil -> Düşük Güç Modu’na gidin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir