Qualcomm, Apple'ı Yeniden Satışla Suçladı - Haberler - indir.com

Qualcomm, Apple'ı Yeniden Satışla Suçladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 13:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Markalar arasındaki çatışmaları görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise işlemci üretici markası olan Qualcomm ile teknoloji devi Apple arasındaki savaş tekrardan alevlendi. Bir süre önce iki şirket arasında yaşanan sorunlardan ötürü mahkeme neticesi ortaya çıkmıştı. Ancak Qualcomm bu işin peşini bırakmamış ve yeni bir gelişme yaşanmış durumda. Yaşanan bu mahkemelik sorunlardan sonra Qualcomm, Apple karşı bir zafer elde ederek üstünlük sağlamıştı. Bir süre önce Çin mahkemesi tarafından gelen bir karar ile Apple’ın iPhone modelleri için yapmış olduğu patent ihlalleri noktasında Qualcomm haklı bulunmuştu. Apple göre ise henüz yüzde 100 bir karara bağlanmayan bu durum sonrasında şirket Çin’de yer alan iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X satışlarında durdurma kararı almıştı.

Qualcomm ve Apple Savaşı Sürüyor

Huawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyorHuawei ve Çin, Apple'a en büyük darbeyi vurmak için hazırlanıyor

Qualcomm ise Apple’ın bu kararı sonrasında mahkeme kararına rağmen Apple’ın Çin üzerinde iPhone satışlarını sürdürdüğünü ifade ediyor. Mobil işlemci üreticisi bu konuda kanıt niteliğinde ise videoların bile olduğunu ifade ediyor. Apple ise satış yasağını dinlememiş ve satışa devam etmişe benziyor. Ancak hali hazırda zaten ihlallerden ötürü Apple’ın başı dertte olurken bir de yasağı dinlemeyerek satışlarını sürdürmesi Apple’ın başını daha da ağrıtacağı anlamına geliyor. Apple ise konu hakkında yapmış olduğu açıklama da yasal seçeneklerimizi mahkeme aracılığı ile takip edeceğiz demeyi seçiyor.

Fakat gelen bilgilere göre Apple’ın çok büyük olan Çin pazarını tamamen kaybetme riski bulunuyor. Dünyanın en değerli markalarından birisi olan Apple’ın bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor. Bakalım Qualcomm’un bu yeni suçlamalarına karşılık Çin mahkemesi üzerinden konu hakkında nasıl bir karar alınacak yakın zamanda göreceğiz.


Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı!Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı!
Apple, ilk 10'da yer alamadıApple, ilk 10'da yer alamadı
Samsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda ettiSamsung Apple'la dalga geçerken Galaxy A8s ile kulak girişine veda etti

PAYLAŞ