PUBG Mobile toplam 3 milyar dolar hasılat elde etti - Haberler - indir.com

PUBG Mobile toplam 3 milyar dolar hasılat elde etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Sadece 6 ay içerisinde 1.3 milyon dolar gelir elde etmeyi başaran PUBG Mobile, toplam hasılatını 3 milyar dolara çıkardı. Çıktığı günden bu yana yükselerek ilerleyen battle royal tarzındaki PUBG Mobile, gelecek günlere de damgasını vuracak gibi gözüküyor. Mobil oyun dünyasının en popüler hayatta kalma oyunların arasında ilk sıralarda yer alan PUBG Mobile, paraya doymak bilmiyor. Pandemi döneminin de etkisiyle beraber daha fazla oyuncunun ilgi odağı haline gelen oyun, sadece 6 ayda rekor bir gelir elde etmeyi başardı. 

PUBG Mobile fırtına estirmeye devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak yapılan analizlere göre pandemi sürecinin de etkisiyle daha fazla oyuncu tarafından oynanan oyun, sadece 6 ay içerisinde 1.3 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bu sayede toplamda 3 milyar dolara ulaşarak bir rekora imza atmış oldu. Sadece Mart ayı içerisinde 270 milyon dolar ile rakor kırdı. Pung Mobile bilindiği üzere Çin'de Game for Peace adıyla yayınlanıyordu. Elde edilen rakamlar bu iki oyunu kapsıyor. Çin bölümü gelirin yüzde 52'sine hakim olmuş durumda. ABD'de ise 14, Japonya yüzde 5.6 gelir oranına sahip.

Toplam indirme rakamlarında Google Play yüzde 65 paya sahiptir. Toplam gelirde ise App Store yüzde 79 gibi büyük bir rakamda. Elbette Google Play’in Çin’de engelli olduğunu da belirtmek gerek. Hayatta kalma temasına sahip olan oyunlar arasında ikinci sırada ise Garena Free Fire adlı oyun yer alıyor. 700 milyon dolar civarında bir gelir elde eden oyun toplamda 734 milyon kez indirildi. Oyunu en fazla Hindistan oynuyor. 2020 yılı baz alındığında PUBG Mobile 1.3 milyar dolar ile ilk sırada yer almayı başarıyor. Garena Free Fire yaklaşık olarak 300 milyon dolar elde etmeyi başarmış durumdadır. Knives Out oyunu 260 milyon dolar, Call of Duty: Mobile ise 220 milyon dolara imza attı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ