PUBG ilk kez 1 milyonun altında oyuncu sayısı gördü - Haberler - indir.com

PUBG ilk kez 1 milyonun altında oyuncu sayısı gördü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-12 17:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Anlık oyuncu sayısı bir yıl boyunca hiç 1 milyonun altına düşmeyen PUBG, ilk kez 1 milyon oyuncu sayısının altını gördü.

Battle Royale’in başarılı temsilcilerinden PUBG, kısa bir süre önce yine bir ilk haberi ile adından söz ettirdi. PUBG, geçtiğimiz yıl Bahar aylarında piyasaya sürüldü ve o günden bugüne dek, günlük oyuncu sayısının Steam’de bir milyonun altına düşmediği açıklandı. Böylece PUBG, Steam’de bir yıl boyunca anlık oyuncu sayısı 1 milyonun altını görmeyen ilk oyun oldu. PUBG’ın bir yılı aşkın bir süredir koruduğu, günlük bir milyon oyuncu sayısı, artık bozuldu.

PUBG, Steam'de bir ilke daha imza attıPUBG, Steam'de bir ilke daha imza attı

PUBG, Steam’de ilk kez bir milyon oyuncu sayısının altına düştü

PlayerUnknown's Battlegrounds, kısa bir süre önce Steam’de bir ilke imza atarak gündeme gelmişti. Bir yıl boyunca 1 milyon oyuncu sayısının altına hiç düşmeyen PlayerUnknown's Battlegrounds, dün ilk kez bir milyon oyuncu sayısının altını gördü. SteamDB’den gelen rakamlara bakılırsa, PUBG dün ilk kez 960 bin kişi tarafından oynandı. Yılın başında 3.2 milyon oyuncu ile hala zirvede olan PUBG, yine de çok ciddi bir düşüş yaşamadı ve oyun Twitch’te de hala 90 bin kişi tarafından izleniyor.

Oyuncu sayısındaki düşüşün nedeni de PUBG’ın en büyük rakibi Fortnite’a bağlandı. Fortnite, optimizasyon anlamında PUBG’dan önde ve aynı zamanda ücretsiz. Bu durumların, PUBG’ın oyuncu sayısındaki düşüşün üzerinde en etkili nedenlerden ikisi  olduğu söyleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ