PowerPoint kullanımınızı kolaylaştıracak 4 ipucu - Haberler - indir.com

PowerPoint kullanımınızı kolaylaştıracak 4 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-10 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Microsoft tarafından geliştirilen ve Microsoft Office paketi içerisinde yer alan PowerPoint, sunumların vazgeçilmez programlarından birisidir. Esnek yapısı ve zengin destek seçeneği sayesinde etkili sunumlar hazırlanmak için tercih edilebilecek PowerPoint, üstelik kendini geliştirmek isteyenlere de seçenekler sunar. PowerPoint kullanımınızı kolaylaştıracak 4 ipucu sayesinde PowerPoint sunumlarınızı daha etkin hale getirebilir ve daha kısa süre içerisinde çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz.

Mevcut en büyük resmi seçin

PowerPoint’te sunum hazırlanırken en çok yapılan hatalardan birisi görsel ölçeklendirmesine dikkat etmemektedir. PowerPoint için tercih edilecek görsellerde mevcut resmin en büyük boyutu tercih edilmelidir. Böylece büyük ekranlara yansıtılacak sunumlarda görsel piksel sorunu yaşamadan içerikler kaliteli bir şekilde gösterilebilir. Büyük görseller kullandığınızda genellikle sunumların hazırlandığı beyaz ekran dışına resimler taşma yapar. Resimlerin kenar çubuklarından yapacağınız ayarlamalar ile fotoğrafın tam olarak sunum sayfasına sığması sağlanabilir.  

Word ve PowerPoint için yeni aktarma özelliği yayımlandıWord ve PowerPoint için yeni aktarma özelliği yayımlandı

Slayt arka planına küçük dokunuş

Slaytlarda arka planda çoğu zaman beyaz alanlar kalacaktır. Ancak bu yerleri beyaz bırakmak yerine görsellerle uygun baskın renklerle doldurmak gerekir.  Bu konuda renk seçim aracı ile görüntüden renk seçebilir ve ardından PowerPoint renk bölümünde ilgili renk kodunu ekleyerek en yakın renkle arka planı doldurabilirsiniz.

 Görüntü boyutunu küçültme

PowerPoint sanatsal çalışmalar yapılması adına da farklı araçlara sahiptir. Bu araçları kullanarak sunumlarınızı daha profesyonel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kullanılacak görsellerde, görüntü boyutunu küçültebilirsiniz. Görüntüyü küçük kullanmak durumunda kaldığınızda görüntünün çevresinde kenarlıklar kullanabilirsiniz. Üstelik çerçevenin yanı sıra görsele gölge de katabilirsiniz.

Görüntü boyutunu büyültme

Küçültme gibi büyültme de yapılabilir. PowerPoint görselini daha büyük hale getirdikten sonra görsel üzerindeki uygun alanlara yazılar yazabilirsiniz. Yazı renginde benzer değil, zıt renkleri tercih ederek yazıların da okunaklı hale gelmesi sağlanabilir. Beyaz siyah, kırmızı sarı, mavi ve beyaz gibi ikili renklerle görsel yazı uyumunu sağlayabilirsiniz.

PowerPoint için sunumlar hazırlanırken öncelikle daha az dağınıklı, daha çok düzen tercih edilmelidir. Boşluklar kullanmak sanıldığının aksine hata değildir. Sunumu izleyenlerin daha rahat okumaya odaklanmasını sağlar. Bu tip kriterler doğrultusunda şekillendirebileceğiniz sunumlarınız sizi sunumlarda daha başarılı kılar.



PAYLAŞ