Porsche'nin İkinci Elektrik Aracı Sonunda Resmileşti - Haberler - indir.com

Porsche'nin İkinci Elektrik Aracı Sonunda Resmileşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2018’in başı ile beraber konsept olarak gördüğümüz model Cross Turismo için nihayet beklenen onay çıktı ve araç Porsche’un ikinci elektrikli otomobili olmak için çalışmalara başlandı. Ünlü otomobil üreticisi Porche’nin ilk elektrikli aracı olan Taycan’ın üretim sürecinde yaşanan meşguliyetten sonra kullanıcılara bu alanda daha önce denenmemiş yeni özellikler sunulması hedefleniyor. Elektrikli araçlara olan yargının daha iyi bir seviyeye gelmesi adına 15 dakikalık bir şarj ile 400 kilometreyi aşan bir menzil sunulması hedefleniyor. Geliştirilecek olan modelin 3 saniyede 0-100 performansı ile üst seviye bir araç olması bekleniyor. Elektrili araç misyonunun öncü isimlerinden olarak görülen Porsche’nin Taycan sonrasında piyasaya süreceği model resmi olarak belirlenmiş durumda.

Porsche Elektrikli Araç Geliyor

Audi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat ÇekiyorAudi Üretim Sürecindeki Yapay Zeka Desteği İle Dikkat Çekiyor

Mart ayı içerisinde tanıtılan ve konsept olan Cross Turismo modelini bu seriye dahil edileceği duyuruldu. İlk olarak Almanya’da prototip versiyonu gözüken bu model beklentilerin bir hayli yüksek olduğu cihaz olmayı başarıyor. Her SUV üretici markanın tercih ettiği elektrikli otomobil kategorisinde Porsche ilk spor sonra ise crossover üzerine geliştirmelerini ilerletiyor. Mission E Cross Turismo adına sahip olan ve tanıtılan bu konsept projenin seri üretimde isminin ne derece değişeceği ise bilinmiyor. Rakamlar noktasında henüz net bilgiler yer almasa da tahminlere göre 2021 yılında bu modeli görmemiz bekleniyor.

Konpsept versiyonu ise 4 dakikalık bir şarj ile 100 kilometre menzil kapasitesi ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 600 beygirlik bir güce sahip olan Cross Turismo modelinin toplam menzil noktasında ise tam bir şarj ile 500 kilometreyi aşması ifade ediliyor. Ayrıca araca entegre drone ve birçok yeni teknolojik özelliklerin de bu modelde yer alması bekleniyor. Bakalım Porsche beklenildiği gibi iddialı bir elektrik aracını piyasaya sürecek mi göreceğiz.  



PAYLAŞ