Pokemon Go'nun toplam kazancı akıllara zarar! - Haberler - indir.com

Pokemon Go'nun toplam kazancı akıllara zarar!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-31 21:03:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Çıktığı yıl ülkemiz dahil dünya genelinde büyük bir patlama yapan ve milyonlarca kişinin oynamasını sağlayan Pokemon Go oyunu tüm hızıyla yoluna devam ediyor. Her ne kadar eskisi gibi popüler olmasa da Sensor Tower tarafından yayınlanmış olan bir rapora göre oyun bu zamana kadar toplam 3 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmış durumda. San Francisco şirketi Sensor Tower, Pokemon Go’nun bu zamana kadar 3 milyar dolar gelir elde ettiğini tahminler olarak açıklıyor. 2016’nın yaz ayları ile beraber çıkan bu oyun büyük bir popülerliğe erişmiş ve dünya çapında viral bir oyun olmuştu. Rapora göre dünya genelinde 541 milyon indirme sayısına erişmiş olan oyunun oyunu içi satın alımlarında ise ortalama bir kullanıcının 5.60 dolar harcama yaptığı ifade ediliyor.

Pokemon Go’dan Devasa Gelir Rakamı

Android için Pokemon Go’ya Go Snapshot güncellemesi geldi!Android için Pokemon Go’ya Go Snapshot güncellemesi geldi!

Oyun en yüksek gelirini ilk yıl elde etti. Öyle ki 2016 yılında 832.4 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. 2019 yılında ise şuana kadar 774.3 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Oyunu kış döneminde de benzer bir rakam performansı sergilemesi sonrasında 2016 yılını geride bırakması bekleniyor. Şirketin yayınladığı bir başka rapora göre ise işletim sistemlerine göre kullanıcıların harcamaları dikkat çekiyor. En çok para harcayan kısım Android oyuncuları oluyor. Bu kısım kullanıcılar ise %54.5’lük kısmı oluşturuyor. Ayrıca oyunu yükleyenlerin %78.5 seviyesinin Android cihazlar olduğunu da belirtelim.

Pokemon Go’nun Google Play Store sayfasında 100 milyonu aştığı gözüküyor. Öyle ki oyunu hala Türkiye Google Play Store sayfasında indirilmeye açılmadığını belirtelim. Diğer yandan Ağustos ayında oyun 176 milyon dolar gelir elde etmiş durumda. Bakalım yüksek kazançlar ile yolunu sürdüren Pokemon Go ne gibi hamleler yapacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Pokemon Go Eski Android Sürümüne Veda EttiPokemon Go Eski Android Sürümüne Veda Etti

PAYLAŞ