PlayStation oyunları mobile geliyor! - Haberler - indir.com

PlayStation oyunları mobile geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

PlayStation  ile oyun dünyasının en büyük isimlerinden olan Sony, büyük bir adım atıyor.

Bir süredir daha fazla PlayStation oyunun PC için yayımlanacağı konuşuluyordu. Bu konudaki beklentiler artarken Sony’den sürpriz bir hamle geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz şirketin açtığı bir iş ilanı oyun dünyasını heyecanlandırmıştı. Bu ilan klasik ve popüler PlayStation oyunlarını mobil dünyaya geleceğinin bir habercisiydi. Bu iddiaların gerçek olup olmadığı konusu hakkında meraklı bekleyiş nihayet netlik kazandı. Bugüne dek Sony bazı denemeler haricinde PlayStation oyunlarını mobil platformlar için yayımlamamıştı. Gelişen mobil oyun pazarının bir parçası olan şirket kendine bu pazarda da bir yer edinmeye karar vermiş gibi görünüyor olacak ki, şirket bugün yaptığı açıklamada iddiaların doğru olduğunu belirtti.

Playstation Studios Steam sayfası duyurulduPlaystation Studios Steam sayfası duyuruldu

PlayStation Store artık dizi film satın alma imkanı sunmayacak

Şirket Uncharted, The Last of Us, Gran Turismo, God of War ve Ratchet & Clank gibi sevilen yapımların mobil sürümlerini yayımlarsa bundan milyar dolarlar kazanabilir. Mobil oyun sektöründeki hareketliliğinden günden güne arttığını düşündüğümüzde Sony’nin de bu pazardan payını almak istemesi oldukça doğal. Hele ki şirketin oyuncu odaklı telefon modelleriyle akıllı telefon pazarında da gözdelerden biri haline geldiği bu günlerde.

Tüm bu şartlar altında Sony’nin bu pazarda elinin oldukça güçlü olduğunu söylemek de yanlış bir çıkarım olmaz. Bunun yanı sıra Sony’nin PlayStation için Xbox Game Pass benzeri bir sistem geliştirdiği de gündeme gelmişti. Şirketin PlayStation’a özel abonelik temelli böyle bir hizmeti özel PS5 oyunları için yapabileceği düşünülüyor.


Sony PlayStation için önemli bir patent aldıSony PlayStation için önemli bir patent aldı
PlayStation 5, Xbox Series X ve S için GTA 5 tarihi verildiPlayStation 5, Xbox Series X ve S için GTA 5 tarihi verildi

PAYLAŞ