PlayStation 5 oyun içi sanal asistan desteğine sahip olabilir - Haberler - indir.com

PlayStation 5 oyun içi sanal asistan desteğine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony'nin uzun yıllardır oyun severler tarafından heyecanla beklenen PlayStation 5 oyun konsolu, oyun içi bilgi ve öneriler sunan bir sanal asistan özelliğiyle beraber gelebilir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi veritabanında, Sony PlayStation için geliştirilen bir oyun içi sanal asistan hakkında yeni belgeler ortaya çıktı. Bu belgelerde belirtildiği üzere söz konusu dijital asistan kullanıcıya oyunla ilgili olan çeşitli bilgiler ve öneriler verecek. 

Oyuncuya ipucu ve bilgiler sunacak

Elektronik devi Sony geçtiğimiz Mart ayında yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in teknik özellikleri ortaya çıkmıştı. Fakat şirket yeni özellikler ve işlevler hakkında çok fazla bilgi vermiş değildir. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu, muhtemelen PlayStation 5 adlı ürün için geliştirilen bir sanal asistanın nasıl çalışacağını ortaya koyuyor. Ortaya çıkan belgede yer alan bilgilere göre bu dijital asistan, "oyun için bilgi platformu" adı altında oyunda zorluk çeken kullanıcılara çeşitli ipuçları sunacak. Bu bilgilere ek olarak, PlayStation 5 kullanıcısına oyundaki seviyeyi tamamlamanın ne kadar süreceği konusunda da bilgi verilecek. 

PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi!PlayStation 5 yepyeni arayüzü ilk kez görüntülendi!

Konuyla ilgili olarak yapılan patent başvurusuyla beraber ortaya çıkan görüntü, şematik olarak PlayStation 4'e bağlı olan TV'nin ekranını gösterecek. Konsol oyuncuya seviyeyi tamamlamak için 45 dakika daha harcamaya vakti olup olmadığını ya da potansiyel olarak daha az zaman harcayarak farklı bir oyuna geçmek isteyip istemediğiniz sorulacak. Bu bilgilere ek olarak ayrıca dijital asistan, oyundaki seviyeyi daha hızlı bir şekilde geçirmenizi sağlayacak ipuçları da oyuncuya sunulacak. Örnek vermek gerekirse, bir silahı diğeriyle ya da stratejiyi değiştirmek gibi. Konuyla ilgili olan son söylentilere göre, PlayStation 5'in tam teşekküllü bir tanıtımı Haziran başında veya ortasında gerçekleşebilir. Cihazın piyasaya sürüleceği tarih ise 20 Kasım 2020 olarak açıklanmıştı.


PlayStation 5'in fiyatı ortaya çıktıPlayStation 5'in fiyatı ortaya çıktı
Sony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyorSony PlayStation 5 tanıtımı için stratejini Microsoft'a göre belirliyor
PlayStation 5 ilk yılında sınırlı sayıda üretilecekPlayStation 5 ilk yılında sınırlı sayıda üretilecek

PAYLAŞ