PlayStation 5 dijital versiyona sahip olacak - Haberler - indir.com

PlayStation 5 dijital versiyona sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uzun süredir beklenen oyun konsolu PlayStation 5 nihayet Japon devi Sony tarafından geçtiğimiz akşam tanıtıldı. Birçok kişinin beklemiş olduğu ve sızıntıları sürekli bir şekilde ortaya çıkan konsolun detaylı özellikleri ve tasarım bilgileri belli oldu. Dünyanın en çok satan konsol serilerinden olan PlayStation ailesinin en yeni üyesi PlayStation 5 nihayet tanıtıldı. Sony tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile beraber cihazın özellikleri kesin olarak açıklanmazken, tanımı gerçeklemiş oldu. PlayStation 5 iki farklı versiyon ile geliyor. Bu versiyonlar fiziksel olarak oyun diski takılabilen versiyon olurken, diğeri ise herhangi bir disk girişi yer almayan ve oyunların dijital olarak internet üzerinden yüklenebilen versiyonu olacak.

PlayStation 5 dijital versiyon

108 Megapiksel kamerasıyla dikkatleri üzerine toplayan Nokia 9.3 PureWiew hakkında yeni sızıntılar108 Megapiksel kamerasıyla dikkatleri üzerine toplayan Nokia 9.3 PureWiew hakkında yeni sızıntılar

Sony’nin genel olarak PlayStation 5 oyunlarına yoğunlaştığını görüyoruz. Tasarım haricinde en önemli yeniliklerden birisi PlayStation 5’in Digital Edition sürümü oldu. Bu sürüme herhangi bir disk girişi olamazken, oyuncular PlayStation Network üzerinden satın almış oldukları oyunları yükleyebilecekler.

  • İşlemci: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU, 3,5 GHz’e kadar
  • Grafik İşlemci: AMD Radeon RDNA 2, Işın izleme hızlandırma desteği, 2,23 GHz’e kadar değişken frekans
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • Depolama: 825 GB SSD, 5,5 GB/sn okuma hızı
  • Ses: Tempest 3D
  • Oyun Diski: 100 GB/disk’e kadar Ultra HD Blu-ray
  • Video Çıkışı: 4K 120 Hz, 8K, VRR desteği (HDMI 2.1), (Televizyonların da desteklemesi gerekiyor)

Sony’nin yeni PlayStation 5 oyun konsolunun fiyatı açıklanmış değil. Ancak ABD ve Avrupa satış rakamlarında sabit tutup para birimlerini değiştirme ihtimali bulunuyor. Öyle ki aynı politika PlayStation 4 için de yapılmıştı. PlayStation 5’in Türkiye fiyatının ise 6500 TL ile 8000 TL arasında olması bekleniyor. Modelin 2020 yılı sonlarında raflarda satışta olması bekleniyor.


Sony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardıSony'nin yeni patenti PlayStation 5'in üretim sürecini açığa çıkardı
Merakla beklenen PlayStation 5 tanıtıldıMerakla beklenen PlayStation 5 tanıtıldı

PAYLAŞ