Playstation 4'ü kullanılamaz hale getiren tehditten nasıl korunulur? - Haberler - indir.com

Playstation 4'ü kullanılamaz hale getiren tehditten nasıl korunulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Playstation 4 kullanıcılarında büyük bir panik yaratan Playstation 4 açığı için geçici bir çözüm bulundu. Playstation 4’ü kullanılamaz hale getiren tehditten nasıl korunulur, neler yapılması gerekir? İşte detaylar.

Sony tarafından geliştirilen ve farklı versiyonlarla piyasaya sunulan Playstation serisi, yine bir güvenlik açığı ile karşı karşıya. Playstation 4 için yapılan açıklamalarda yaşanan bir hata nedeniyle Playstation 4’ün kullanım dışı kaldığı belirtilirken pek çok kullanıcı mevcut sorundan etkilenmemek adına çözümler üzerine internette tartışmaları başlatmış durumda. Yayınlanan son bir rehber ise kullanıcıları büyük bir bölümünü rahatlattı. Öyle ki yayınlanan bu rehber sayesinde sizler de Sony tarafından getirilecek çözüme kadar Playstation 4’ünüzü güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Playstation 4 İçin En İyi Korku Oyunları ( Muhteşem Seri)Playstation 4 İçin En İyi Korku Oyunları ( Muhteşem Seri)

500 milyon satışa özel  PlayStation 4 Pro sürümü geliyor

Playstation 4 kullanılamaz duruma dönüşüyor!

Mevcut hata nedeniyle çoğu kişinin cihazı çalışamaz duruma gelmiş durumda. Özellikle Reddit gibi platformlarda ön plana çıkmaya başlayan bu hata, kişilerin karmaşık mesajlar alması ile birlikte başlıyor. Mobil cihazlarda da yaşanan benzer durum her ne kadar telefonları tamamen iptal duruma getirmese de Playstation 4’te bu durum çok daha ciddi bir problem yaratıyor. Öyle ki sistemi etkileyen hata nedeniyle cihazın yeniden başlatılması da etkili olmuyor.

Playstation 4 hatasına karşı önlem ne?

Mevcut hata, mesaj sistemi üzerinden bulaştığı için kişilerin bu konuda yapabileceği en önemli işlem mesajları kapatmak.

Bununu için yapılacak işlem ise

Ayarlar > hesap ayarları > gizlilik ayarları bölümüne giriş yaparak hiç kimseden mesaj alınmaması ayarlanmalı. Cihaz üzerinden işlem yapamayan kişilerin resmi internet platformu kullanarak hesabını açması ve hesap ayarları bölümünden kimseden mesaj almamayı işaretlemesi de yeterli.

Bu mesajı alan kişilerin ise kurtarma işlemlerini yapması gerekiyor. Bunun için güvenli modda başlatmak ve açılarak sistem ayarları ekranından veri tabanı onarma işlemlerini yapması gerekiyor. 


500 milyon satışa özel  PlayStation 4 Pro sürümü geliyor500 milyon satışa özel  PlayStation 4 Pro sürümü geliyor
Playstation 4’te Oynayabileceğiniz En İyi 29 OyunPlaystation 4’te Oynayabileceğiniz En İyi 29 Oyun
PlayStation 4 için ücretsiz Spider-Man temasını kaçırmayın!PlayStation 4 için ücretsiz Spider-Man temasını kaçırmayın!

Star Wars temalı PlayStation 4


PAYLAŞ