PewDiePie hayranları, Wall Street Journal'ı hackledi - Haberler - indir.com

PewDiePie hayranları, Wall Street Journal'ı hackledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 11:44:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

PewDiePie ve T-Serries arasındaki savaş giderek kızışırken başka bir haber daha geldi. T-Series bu doğrultuda herhangi bir şey yapmasa da PewDiePie hayranları boş durmuyor. PewDiePie hayranları, Wall Street Journal'ı hackledi

Youtube'un 2018 yılında en çok izlenenleri

YouTube'a telefonla girenlere önemli uyarı!YouTube'a telefonla girenlere önemli uyarı!

PewDiePie hayranları, Wall Street Journal'ı hackledi

Aralık ayının başında 50.000 yazıcı hackleyen bir hayran, kanala daha fazla takipçi kazandırmayı amaçlıyordu. Çünkü PewDiePie'nin abone sayısı artmaya devam etse de T-Series kanalının da abone sayısı oldukça yükseliyor. Bu ikili arasındaki çatışma hala devam ediyor. T-Series tarafında herhangi bir sataşma olmasa da PewDiePie hayranları boş durmuyor. Hackerlar bu defa oldukça önemli haber kaynağı olan Wall Street Journal'ı hackledi. Üstelik bu defa sadece takipçi artırmayı hedeflemediler, sosyal mesaj da verdiler.

Yayınlanan bir sponsorlu yazıda, "Wall Street Journal, pewdiepie'den özür dilemek istiyor." şeklindeki başlığı ile PewDiePie'nin gazeteciler tarafından yanlış tanıtıldığını söylüyor. Yazının kalan kısmında ise Wall Street Jurnal'ın kanalı daha fazla kişiye ulaşsın diye ve T-Series'i yenmesi için PewDiePie kanalına sponsor olacakları da yer alıyor. Ayrıca komik bir şekilde kredi kartı bilgisi de istenmiş durumda. Siteden hemen silinmiş bu habere tabi ki Archive.org sitesinden ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca bir yetkili verdiği bir açıklamada konunun derin derin inceliklerini anlattı. Hedef olarak bu sitenin seçilmesinin en büyük nedeni ise 2017 yılından itibaren gazete tarafından PewDiePie karşıtı soruşturmalar ve haberlerde kullanılan dil hedef olarak gösteriliyor.

Bu soruşturmalar dolayısıyla, Felix Kjellberg YouTube Red yayın haklarını kaybetti. İşte bu durumun görünüşüne göre hayranları, konunun haksızlık olduğunu düşünüyorlar. Bu saldırılar daha nereye kadar sürer ve sonu ne olur bilemiyoruz fakat oldukça garip şeyler dönmeye devam ediyor. Zaten yazıcıların hacklenmesi ile birlikte ortaya çıkan siber güvenlik sorunu da oldukça dikkat çekiyor. Çünkü PewDiePie hayranları, PewDiePie karşıtı söylemler yapan gazeteleri ve internet sitelerini hedef alıyor. Üstelik kanala abone kazandırmak için başlanılan bu eylem git gide çok daha farklı bir eyleme dönüşecek gibi gözüküyor. Çünkü artık abone sayısını artırmak için yazılar göndermeyip üstüne hem sisteme zarar veriyorlar hem de boşuna kaynak harcatıyorlar. 


İlgili uygulamalar
Dünyanın en yaşlı YouTuber'ı hayatını kaybettiDünyanın en yaşlı YouTuber'ı hayatını kaybetti
Türkiye'de 2018'in En Çok İzlenen YouTube Videoları Belli OlduTürkiye'de 2018'in En Çok İzlenen YouTube Videoları Belli Oldu
Youtube önizlemeler, tüm kullanıcılar için açılıyorYoutube önizlemeler, tüm kullanıcılar için açılıyor

PAYLAŞ