Pandemiyle mücadelede Mark Zuckerberg’den Bill Gates’in vakfına 25 milyon dolar bağış - Haberler - indir.com

Pandemiyle mücadelede Mark Zuckerberg’den Bill Gates’in vakfına 25 milyon dolar bağış

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 18:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Mark Zuckerberg ve Bill Gates, Corona virüsüne bir tedavi bulabilmek adına güçlerini birleştirdiler. Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, “Chan Zuckerberg Girişimi” aracılığıyla “Covid-19 Terapötik Hızlandırıcı” yı organize eden Bill & Melinda Gates Vakfı‘na 25 milyon dolar bağışladı.

Corona virüs salgınına hızlı ve uygun bir tedavi bulunması için sağlık şirketlerinden teknoloji şirketlerine kadar pek çok yatırımcı ilgili kuruluşlara bağışlarda bulunuyor. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde en büyük adımlardan biri de Mark Zuckerberg’den geldi. Bill & Melinda Gates Vakfı‘na 25 milyon bağışlayan Zuckerberg, Bill Gates’le güçlerini birleştirdi. Gates Vakfı, geçtiğimiz ay 50 milyon dolar bağışlarken, “Wellcome ve Mastercard” toplam fonunu 125 milyon dolara kadar çıkararak hastalıklarla savaşabilecek antiviral ilaçları araştırmaya başladı.

WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladıWhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

“Bill & Melinda Gates Vakfı’nın Genel Müdürü” Mark Suzman konuyla ilgili “COVID-19 gibi virüsler hızla yayıldı, ancak aşıları ve onları durdurmak için tedavilerin geliştirilmesi yavaş sürüyor. Dünyayı ve savunmasız olan insanları COVID-19 gibi salgınlardan korumak istiyorsak, araştırma ve geliştirmeyi daha hızlı hareket ettirmek için bir yol bulmamız gerekiyor. Bu, hükümetlerin, özel teşebbüslerin ve hayır kurumlarının Ar-Ge’ye fon sağlamak için hızlı hareket etmelerini gerektiriyor.” Açıklamasını yaptı.

Uygun fiyatlı tedavi geliştirmek için çalışıyorlar

“Covid-19 Terapötik Hızlandırıcı” adı verilen projenin amacı uygun fiyatlı bir tedavi geliştirmek. Tedavi için öncelikle mevcut ilaçların değerlendirileceği projede Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte ortak bir çalışma yürütülecek.

Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor

Silikon vadisinin teknoloji devlerinin bu girişime dahil olması ve fonlamayı artırması, ilaç şirketlerinin yeni bir tedavi bulma ve dağıtma yarışını hızlandırabilir. Ancak bu amaç sonucunda tedaviye hizmet edeceğinden bu yarışın sağlık adına önemli adımlar yol kat edilmesini sağlayacağı kesin. Sağlanan finansman tedavi hakkında araştırma yapan araştırmacıların mevcut ilaçların da daha ayrıntılı incelemesini sağlayabilir ve bu sayede Corona virüsü için potansiyel tedaviler değerlendirmeye alınabilir. Bu hastalığın yayılma hızının ve ölüm oranın ciddi bir oranda düşmesi anlamına geliyor.

 Zuckerberg konuyla ilgili olarak, ” Esasen fikrin amacı, bir ilacın birden fazla hastalığa karşı yardımcı olabilmesidir. Bu nedenle önceden güvenli olarak taranan tüm ilaçlar alınıp test edilerek Corona virüsü semptomlarını azaltmak için kullanılabilir.” dedi.


Instagram koronavirüse karşı sahte haber önlemlerini arttırıyorInstagram koronavirüse karşı sahte haber önlemlerini arttırıyor
Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdiFacebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi

PAYLAŞ