Opera'dan Chrome karşı büyük atak! İşte yeni özellikler - Haberler - indir.com

Opera'dan Chrome karşı büyük atak! İşte yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-15 16:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tarayıcı sektörünün iki rakibi Chrome ve Opera arasındaki rekabette yeni bir dönem başlıyor. İşte Opera’ya gelecek yenilikler. 

Opera, 55 Milyon Aylık Tekil Kullanıcıya Ulaştı!

Opera Mobil'e ücretsiz VPN geliyorOpera Mobil'e ücretsiz VPN geliyor

Web tarayıcısını daha iyi hale getirmek adına bir dizi yenilikler ve pek çok özelliği ücretsiz bir şekilde kullanıcılarına cömert bir şekilde sunan Opera için yenilik zamanı. Konuyla ilgili paylaşılan bilgilerde hem Google Chrome hem de Mozilla Firefox’tan farklı olmak ve kullanıcıların daha fazla Opera’yı tercih etmesini isteyen şirket yönetimi, tarayıcıda kapsamlı değişikliklere gideceğini duyurdu.

Rekabet giderek kızışıyor

Şu anda piyasanın en önemli gücü Chrome olsa da Chrome için işler giderek zorlaşıyor. Zira yeni web tarayıcılar giderek daha iyi hale gelirken aradaki farklarda da oynamalar görülüyor.

Reborn 3 (R3) kod ismi ile Opera’nın üzerinde çalışmaya başladığı yeni sürümün ilk izleri dahi kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı.

Opera’nın yeni sürümünde neler var?

Paylaşılan bilgilere göre yeni sürümde en dikkat çeken detaylardan bir tanesi koyu temanın gelmesi. Kullanıcıların daha rahat bir şekilde çalışması adına geliştirilen koyu tema Opera’nın ayarlar bölümünden kolay bir şekilde etkinleştirilebilecek.

Opera için bir diğer radikal değişiklik ise sekmeler bölümünde. Tasarımından kullanım kolaylığına kadar bir dizi yeniliğin yapıldığı bu alan, kullanıcıların daha iyi bir tarayıcı deneyimi yaşamasını sağlayacak.

Opera’da sekme sisteminde yer alacak yeni özelliklerin dışında ekran görüntüsü gibi pek çok araç da gelişmiş özellikleri ile sistemde yer alacak. İşlevselliğin de ön plana çıkacağı Opera, bu bakımdan tarayıcıdan çok daha fazlasını sunarak kullanıcıların ek araç kullanmasını minimuma indirecek.

Kripto para cüzdanı entegrasyonu

Yeni sistemde dikkat çeken bir diğer detay ise kripto para cüzdanı entegrasyonu. Bugüne kadar üçüncü parti uygulamaları ile kullanılabilen ve tarayıcılara entegre edilebilen kripto para dünyasında yeni düzen ile birlikte artık tarayıcı üzerinden işlem yapmak mümkün olacak. Güvenlik konusunda da bu anlamda bir dizi yenilik ve önlemi getirecek olan Opera mühendisleri böylece kullanıcıların yeni kripto dünyasına da ayak uydurmasını sağlayacak.

Yeni sürüm ne zaman sunulacak?

Üzerinde çalışılan Opera R3 sürümü için bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa da tahminler Mart ayını gösteriyor. Windows, MacOS ve Linux olmak üzere tüm işletim sistemlerinde eş zamanlı olarak sunulması beklenen yeni güncelleme, tarayıcı sektöründeki dengeleri değiştirebilir.

Şu an için Chrome olmasa da diğer tarayıcılar ile arasındaki farkın açılması mümkün. 

İnternet Tarayıcısı Opera 20 Yayınlandı 


2018'in mobil operatörü Turkcell oldu2018'in mobil operatörü Turkcell oldu

PAYLAŞ