Opera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldı - Haberler - indir.com

Opera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Opera GX adında oyunlarda sistemi zorlamayan bir tarayıcı geliştirdiği bilinen Opera, YoYo Games girişimini satın aldı.

Tarayıcı pazarında sürekli yeniliklerle gündeme gelen Opera bugün önemli bir satın alım gerçekleştirdi. Oyun motoru geliştiricisi YoYo Games’i çatısı altına alan şirketin oyuncu tarayıcısını geliştirirken Yoyo Games’in yazılımlarından yararlanacağı düşünülüyor.

Opera Mini Android'te 500 milyon barajını geçtiOpera Mini Android'te 500 milyon barajını geçti

Opera GX‘i ve Opera Gaming bölümünü genişletmek isteyen şirket Yoyo Games için 10 milyon doları gözden çıkararak yılın en büyük satın alımlarından birini gerçekleştirdi.

Opera, Gaming bölümünü genişletmek için önemli bir adım attı

YoYo Games şirketi GameMaker Studio 2 yazılımıyla biliniyor. Kodlamaya hakim olmayan amatörlerin bile kolayca 2D oyunlar geliştirebilmesini sağlayan bu yazılım sürükle-bırak ara yüz elemanları ve daha gelişmiş oyunlar için kendi kodlama yapısı avantajlarına sahip. Downwell, Forager ve Nuclear Throne gibi bağımsız oyunların da temelini oluşturan Yoyo Games Undertable‘ın da geliştiricisi konumunda. Opera Gaming‘e göre, GameMaker motoru 2020‘de 400 bin yeni kayıtlı içerik oluşturucuya ulaşmayı da başarmış durumda.

Opera'da hızlı erişimler nasıl kapatılır?

Konu hakkında açıklama yapan YoYo Games Genel Müdürü Stuart Poole, “Yirmi yıldan fazla bir süredir GameMaker motorunun arkasındaki vizyon, sadece daha fazla oyun yaratmak değil, oyun stüdyosu içinde ve ötesinde geliştirmeyi genişletmekti. Ürünleri dünya çapında bilinen, güvenilen ve her ay milyonlarca kişi tarafından kullanılan Opera ile yapılan işlemin, her iki şirket için de olağanüstü bir büyüme döneminde bu kurucu vizyonun gerçekleştirilmesini hızlandırmak için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 


En hızlı mobil internete sahip operatörler açıklandıEn hızlı mobil internete sahip operatörler açıklandı
Operatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptıOperatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptı

PAYLAŞ