Opera iOS tasarımını ve adını değiştirdi - Haberler - indir.com

Opera iOS tasarımını ve adını değiştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler tarayıcılarından olan Opera, iOS bünyesinde üçüncü senesini kutluyor. Bu kapsamda şirket öncelikle şirket Opera Touch olan uygulama ismini Opera olarak yeniliyor. Buna ek olarak tasarım kısmında da yenilikler karşımıza çıkıyor.

iOS’da üçüncü senesini dolduran uygulamanın alt çubuğuna yeni butonlar eklendi. Bunun yanı sıra hızlı aksiyon tuşunun da saydamlığı azaltıldı. Baloncuk ve diğer unsular gölgelerden çıkarıldı ve diyagonal arka plan mevcut halinden daha düzenli ve düz bir görünüme kavuştu. Logonun mordan kırmızıya döndürülmesi de uygulamanın minimalist tasarımıyla bütünleşti.

Opera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldıOpera Yoyo Games'i 10 milyon dolara satın aldı

Opera iOS’da kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor

Opera’nın yaptığı açıklamaya göre iOS uygulamasının kullanıcı tabanı 2020 ve 2021 senesinin Şubat ayları arasında yüzde 65’den daha yüksek bir oranda artış gösterdi. Şirket bunun nedenin iOS 14 ile birlikte kullanıcılara varsayılan tarayıcı seçebilme özelliği sunulmasına bağlıyor.

Opera Mini, başka tarayıcılarda olmayan bir özelliğe kavuştu

Üçüncü yıl kapsamında yenilen Opera bugün itibariyle App Store’daki yerini almış bulunuyor. Uygulamanın mevcut kullanıcıları ise yeniliklerin olduğu güncellemeyi yavaş yavaş almaya başladı. Güncellemenin bu ay içinde tüm kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.



PAYLAŞ