Oculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyor - Haberler - indir.com

Oculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-20 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaklaşık 6 yıldır Oculus VR’ın sahibi olan Facebook, yaptığı yeni bir hamle ile ürününü kullanacaklara Facebook hesabıyla kaydolma zorunluluğu getireceğini açıkladı. Facebook, sanal gerçeklik teknoloji üzerinde çalışan Oculus VR şirketini 2014 yılında 2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. 6 yıldır Oculus VR’in sahibi olan Facebook, şimdi ise yapacağı yeni hamle ile ürünü kullanacaklara Facebook hesabıyla kaydolma zorunluluğu getireceğini açıkladı. Facebook’un söz konusu bu hamleyle hem maddi hem de manevi olarak Oculus’a tamamen sahip olacağı kesinleşmiş oluyor. Şirket, ekim ayında ayrı Oculus hesapları için desteği kaldırmaya başlayacağı ve kullanıcılar ise 1 Ocak 2023’e kadar mevcut hesaplarını koruyabilecekler.

Oculus’a Facebook hesap zorunluluğu geliyor

Adobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldıAdobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldı

Bu yılın sonlarından itibaren, Oculus hesabına sadece Facebook üzerinden kayıt yapılabilecek. Hali hazırda bir hesabınız varsa, hesabınızı kalıcı olarak birleştirmeniz istenecek. Bu durumu tercih etmeseniz bile 2023 yılına kadar ürünü normal bir şekilde kullanabilmek mümkün olacak. Ancak diğer yandan resmi destek sona ermiş olacak. Facebook’a bağlı olmayan hesapları kullanan eski kulaklıklar çalışmaya devam edecek. Ancak bazı oyunlar ve uygulamalarda sıkıntılar ortaya çıkabilir. Geliştiriciler, bağlantısız bir geliştirici hesabını sosyal işlevsellik olmadan kullanmaya devam edebilecekler. Oculus for Business platformu ise değişmeden kalacak ve ayrı bir oturum açma işlemi kullanacak.

Facebook diğer yandan halihazırda ayrı bir hesabınız olsa bile, gelecekteki tüm Oculus cihazlarının bir Facebook girişi gerektireceğini belirtiyor. Şirketin bu sonbaharda Oculus Quest başlığının yeni bir sürümünü duyurması bekleniyor. Bu politika büyük olasılıkla onun için geçerli olacak. Oculus’un gizlilik politikası, Facebook Technologies yan kuruluşu tarafından değil tam olarak Facebook’un kendisi tarafından yönetilmiş olacak. Bu durum ile beraber Oculus, ayrı bir topluluk kuralları kullanmak yerine Facebook’un temel topluluk standartlarını benimseyerek Facebook standartlarına yeni bir “VR odaklı” bölüm eklenecek.


Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecekApple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek
Facebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacakFacebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacak

PAYLAŞ