O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi! - Haberler - indir.com

O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-03 10:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Spotify dünyanın online lider müzik dinleme platformu olmak konusunda kararlı bir şekilde ilerlerken, Temmuz ayı içerisinde tüm dünyada kullanıma sunulan YouTube Music her geçen gün gözle görülür şekilde büyümeye ve kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Platformun kullanıcı sayısı artsa da ciddi eksikliklerin olduğu tespit edildi. YouTube Music servisini kullanmayı tercih eden kullanıcılar YouTube'un her geçen gün büyümeye devam eden arşivinden yararlanacak olsa da, kullanıcılar Spotify ya da Apple Music platformlarında olduğu gibi kişiselleştirilmiş önerilerin olmamasından memnun değiller.

Şöyle ki bu konu hakkında Spotify diğerlerine göre oldukça başarılı bir çizgide devam ediyor. Spotify platformunun kişiselleştirilmiş önerileri ya da kullanıcıların zevklerine uygun haftalık çalma listeleri ile kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor. Diğer online müzik dinleme platformlarına göre Spotify çok daha fonksiyonel seçenekler sunarken aynı zamanda her geçen gün farklı özellikler üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile beraber çalma listesine sadece müzik değil aynı zaman podcast'lerinde eklenebileceğini aktarmıştık. 

YouTube Music İle Müzik İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?YouTube Music İle Müzik İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

YouTube Music'e kişiselleştirilmiş öneriler özelliği geldi

Uzun süredir yokluğu hissedilen ve heyecanla beklenen kişiselleştirilmiş öneriler özelliği bildiğiniz üzere Spotify'ın en sevilen özelliklerinden biridir. Bu özellik maalesef YouTube Music platformunda yoktu. Bu eksikliği fark eden geliştirici şirket YouTube Music platformuna da kişiselleştirilmiş öneriler özelliğini getirdi. YouTube Music platformu hayatımıza girdiği anda büyük ilgi ile karşılandı ve özellikleri ile de beğenileri topladı. Fakat burada bir eksiklik söz konusuydu, o da kişiselleştirilmiş öneriler özelliği. Platformun en büyük eksikliği hakkında müjdeli haber sonunda geldi. 

YouTube şirketinde baş ürün yöneticisi olarak görev yapan Neal Mohan, TechCrunch Disrupt SF 2019 etkinliği kapsamında önemli detaylar paylaşıldı. Discover Mix, New Release Mix ve Your Mix platformları da dahil olmak üzere üç yeni çalma listesinin de kullanıcılara sunulacağı dile getirildi. Discover Mix aslında geçtiğimiz ay içerisinde YouTube Music kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Fakat buna rağmen oldukça kısıtlı kişi tarafından kullanılıyor. Discover Mix, Mohan, Spotify Discover Weekly listelerinin bir karışımı şeklinde hazırlandı ve son derece de iddialı bir şekilde tasarlandı. Neal Mohan, Discover Mix’i "daha önce hiç dinlemediğiniz sanatçıların parçaları ve daha önce sevdiğiniz sanatçıların daha az bilinen parçaları başta olmak üzere, beğenme ihtimalinizin yüksek olduğu yeni sanatçıları ve müzikleri keşfetmenize odaklanacak" şeklinde açıklıyor.

Kişiselleştirilmiş öneriler şeklinde hazırlanacak olan listeler YouTube Music ve YouTube verilerinizi kullanarak oluşturulacak. Bu sayede en çok dinlemeyi sevdiğiniz müzik tarzına göre şarkılardan oluşan bir liste ile karşılaşacaksınız. Youtube Music platformuna gelecek olan bu özel çalma listeleri konusunda henüz kesin bir tarih açıklanmadı. Burada sevindirici bir haber olarak ise YouTube Music platformu artık Android işletim sistemi bulunana akıllı cihazlarda varsayılan olarak bulunacak. Yani cihazınız Android ise YouTube Music platformunu özellikle indirmenize gerek yoktur. Sizde milyonlarca kullanıcı gibi bu kaliteli müzik dinleme platformundan faydalanabilirsiniz. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Music'ten müzisyenlere çağrıYouTube Music'ten müzisyenlere çağrı
YouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldiYouTube Music’e “haftalık keşif” listesi geldi
Android 10’un varsayılan müzik çaları YouTube Music olacakAndroid 10’un varsayılan müzik çaları YouTube Music olacak

PAYLAŞ