Nissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardı - Haberler - indir.com

Nissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-09 13:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

CES 2019 Ekim etkinliği kapsamında tanıtım yapan markalardan bir tanesi Nissan olurken Nissan tanıtımlarda yeni elektrikli otomobilini görücüye çıkardı.

Yeni model göz doldurdu

Yeni elektrikli otomobil ile özellikle menzil konusunda oldukça sınırları zorlayan Nissan, tam dolu bir batarya ile araçların 363 kilometre kadar bir mesafe kat etmesini sağlıyor. Daha önce piyasaya sunduğu ilk modeli ile elektrikli otomobil piyasasında yer alacağını gösteren Nissan, önceki modelinde 241 kilometre yol almayı mümkün kılıyordu. Yeni aracı ile birlikte bu sürede ciddi bir iyileştirme yapan Nissan, üstelik güçlü aracı ile de göz doldurdu. 

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacakNissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak 

Nissan’ın yeni modelinde neler var?

Nissan’ın yeni otomobillerinde önceki modele göre 122 kilometre daha fazla yol alınmasının yanı sıra donanım açısından da bir dizi yenilik getirilmiş. 2019 yılı itibari ile elektrikli motor güncellemesi alan yeni model, bu güncellemeler ile birlikte standart modele göre 149 beygir ve 319 Nm tork artışı sağlıyor.

Otomobilin elektrik süresi ve şarj sistemi ile ilgili yapılan açıklamalara göre ise hızlı şarj sistemi mevcut olacak. Fakat araç bataryasının yüzde yüzlük bir doluluğa ne kadar sürede ulaşacağı açıklanmadı. Bu bakımdan elektrikli otomobiller için çok önemli bir kriter olarak görülen şarj süresinin Nissan tarafından açıklanmaması, kafalarda soru işareti oluşturdu. Aracın maksimum hızı ise 120 kilometre olacak. 

BMW ve Mercedes'ten Ortak Elektrikli Araba



PAYLAŞ