Nisan 2020’de en çok indirilen mobil uygulamalar - Haberler - indir.com

Nisan 2020’de en çok indirilen mobil uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Nisan ayını geride bırakalı yaklaşık 10 gün oldu ve Sensor Tower, tahminlere dayalı olarak geçtiğimiz ay içerisinde en çok indirilen uygulamaların listesi hazırlandı. Tahmin edileceği üzere listenin yıldızları iletişim uygulamaları oldu. Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle günlük yaşamda bir takım değişiklikler yapıldı. Dünya genelindeki korona virüs salgını ile beraber insanlar evlerine kapanmak durumunda kaldı. Bu nedenle internet kullanımı ve mobil uygulamalar daha fazla önem kazandı. Evlere kapanılan bu günlerde indirilen uygulamalarda bir takım değişiklikler gözlemlendi. Sensor Tower, konuyla ilgili olarak yapılan tahminlere bakarak Nisan ayının en çok indirilen 10 uygulaması paylaşıldı. Karantina sürecinde insanların akıllı cep telefonlarına indirdiği ve kullandığı uygulamalarda bir takım değişiklikler yaşandı. Geçtiğimiz ay içerisinde en çok indirilen uygulamalar arasında görüntülü görüşme uygulamaları yer alıyor. 

Nisan 2020’de en çok indirilen uygulamalar

Nisan 2020 yılında hem Google Play hem de App Store platformlarında en çok indirilen uygulama tahmin edileceği Zoom oldu. 131 milyon indirmeye sahip olan uygulama, Nisan 2019'a göre 60 kat büyüme gösterdi. İndirmelerin %18,2'si Hindistan'dan, %14,3'ü ise ABD'den geldi. Nisan ayı içerisinde en çok indirilen uygulamalar arasında listenin ikinci sırasını TikTok oaldı. TikTok, Nisan 2020 içerisinde 107 milyon kez indirildi ve bir sene içerisinde 2,5 kat büyüme sağlamış oldu. Uygulamanın en çok indirildiği ülke %22 ile Hindistan olurken, tıpkı ZOOM da olduğu Hindistan’ı %9,4 ile ABD takip etti.

Listenin üçüncü sıradan itibaren App Store’da en çok indirilen diğer uygulamalar ise şu şekilde sıralandı; Google Meet, Microsoft Teams, Netflix, Instagram, YouTube, Tax Report, Facebook ve Google Classroom. Google Play Store’da üçüncü sıradan itibaren en çok indirilen uygulamalar şöyle sıralandı; Facebook, WhatsApp, Aarogya Setu, Messenger, Instagram, Samsung Security Update, Telegram ve Likee.

Geçtiğimiz ay içerisinde en çok indirilen uygulamalar üzerinde genel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse çevrimiçi iletişim uygulamalarının bir dominasyona sahip olduğunu söyleyebiliriz. Toplamda ZOOM ve TikTok’un ardından en çok indirilen uygulamalar Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger oldu. Ayrıca Microsoft Teams de ilk kez bu listeye girmeyi başarmış oldu. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan veriler ise, Store Intelligence tarafından App Store ve Google Play’de 1 Nisan 2020 ile 30 Nisan 2020 tarihleri arasında toplandı. Daha önceki indirmeler hariç bırakıldı. Android tahminlerinde üçüncü parti mağazaların verileri dahil edilmedi. Fakat Facebook ve Facebook Lite gibi aynı uygulamanın farklı sürümleri birleştirildi.





PAYLAŞ