Nikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Nikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Şu andaki pek çok teknolojinin öncü çalışmalarıyla dünya tarihine damga vurmayı başaran Nikola Tesla, drone konusunda da özel çalışmalar yapmış.

Nikola Tesla tarafından günümüze kalan miraslarda ve yeni araştırmalarda pek çok yeni detay ortaya çıkıyor. Öyle ki teknoloji uzmanı Matthew Schroyer tarafından yapılan yeni bir araştırmada, 1898 yılında Nikola Tesla tarafından patent alındığı ortaya çıkarıldı. Patentte dikkat çeken detay ise “Hareket eden gemi veya taşıtların kontrol mekanizmasına yönelik yöntem ile aparat”. 1898 yılında henüz kablosuz bir teknoloji olmamasına rağmen elektrik dalgalarından enerji alabilen bir gelişmeyi ele alarak buna yönelik bir cihaz geliştiren Nikola Tesla, yaklaşık bir yüzyıl sonra bulunacak radyo dalgalarını çok daha önceden keşfederek bu teknolojinin öncü çalışmalarına imza atmış. Tüm bu gelişmeler aynı zamanda insansız makine döneminin de başlamasına işaret ediyor.  

İlk Model Kettering Böceği Oldu

Mevcut teknoloji üzerine inşa edilen ilk cihaz ise Kettering Böceği olarak adlandırılan bir alet. 1. Dünya Savaşı döneminde geliştirilen böcek, planlanan rotaya ulaşabiliyor. Ancak stabil bir şekilde savaş dönemlerinde çalışmaları tamamlanmadığından dolayı kullanılamayan cihaz, daha sonraki yıllarda kullanılabilir hale getirilmiş. Geliştirdiği teknolojisi ile birlikte insansız araçlara yönelik çeşitli öngörülerde bulunan Nikola Tesla, oldukça iddialı. Zira robotların tam anlamıyla bir katil olacağını öngören Tesla, robotların kullanılmasının tehlikeli sonuçlar yaratacağını söylemiş.

Tesla tarafından alınan patent ise şöyle;





PAYLAŞ