Netflix'in Türkiye'deki abone sayısı ve geliri açıklandı - Haberler - indir.com

Netflix'in Türkiye'deki abone sayısı ve geliri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük dijital film ve dizi izleme platformlarından birisi olan Netflix, Türkiye’de kaç aboneye sahip ve elde etmiş olduğu gelir gibi detaylı rapor bilgilerini açıkladı. Netflix, yerli ve orijinal yapımlar noktasında arşivini genişletmeye devam ediyor. Son olarak ilk Türk orijinal filmi Yarına Tek Bilet ile karşımıza çıkacak olan Netflix, bu tarz yerel hamleler ile Türkiye’deki abone sayısını da bir hayli genişletmeye devam ediyor. CompariTech tarafından açıklanan sonra rakamlara baktığımız zaman ise Netflix’in Türkiye’deki abone sayısının 1.7 milyonu geçtiği belirtiliyor. Bu rakam ise 2020’nin ilk çeyreği için oldukça iyi görünüyor. 2019’u Türkiye kapsamında baktığımız zaman 1.5 milyon abone ile kapatan Netflix, 2020’nin ilk çeyreğinde sadece Türkiye’den 53 milyon dolar civarında bir gelir elde etmeyi başarmış durumda.

Netflix Türkiye büyümesini sürdürüyor

Twitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçtiTwitch yönetimi, yayıncıların işlerini kolaylaştırmak için harekete geçti

CompariTech 2020 ikinci çeyrekte şirketin Türkiye’de abone sayısının 1.9 milyon seviyelerini aşacağını tahmin ediyor. Gelirin ise 60 milyon doları geçeceği düşünülüyor. Platformun şuana kadar en çok abonesi ise 61 milyon abone ile ABD oluyor. İkinci sırada 15 milyon ile Brezilya ve üçüncü sırada ise 13 milyon ile İngiltere geliyor. Netflix geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada uzun süredir kullanılmayan hesapların aboneliklerini otomatik şekilde iptal etmeye başladığını belirtti. Bu hamle ile beraber şirket direkt olarak içeriklerini izlemeyen kişilerin boşuna kendilerine para ödememesi noktasında bir hamle yapmış oldu. Abonelik servisleri sebebiyle bazı kişiler abone oldukları servisleri unutabiliyorlar. Yada otomatik ödemeye bağladıkları aboneliklerini kapatmayı erteliyorlar.

Netflix ise 1 yıllık bir süre belirleyerek bir yıl boyunca hiçbir şey izlememiş olan hesapları kapatıyor. Bunu gerçekleştirmeden önce ise kullanıcılara bir e-posta gönderiyor. Bakalım Netflix’in ülkemizdeki gidişatı nasıl sürecek göreceğiz.


İnternetsiz bilgisayar kararı Resmi Gazete’de yayımlandıİnternetsiz bilgisayar kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
POCO F2 Pro Türkiye tanıtım tarihi netleştiPOCO F2 Pro Türkiye tanıtım tarihi netleşti

PAYLAŞ