Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti! - Haberler - indir.com

Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını şirketleri ve ekonomiyi ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Bu alanda dijital dizi ve film platformlarından olan Disney, koronavirüs salgınından ötürü ağır bir hasar aldı. Rakiplerinden olan Netflix ise üye sayısında artışını sürdürüyor. Yaşanan gelişme ile beraber Netflix’in piyasaya değeri Disney’in piyasa değerini geçti ve tam 158 milyar dolar seviyesine ulaştı. Disney şirketleri koronavirüs sebebiyle büyük düşüşler göstermeye devam ediyor. Özellikle “Evde Kal” çağrıları sonrasında Netflix’e olan taleplerin artması sonrasında Disney, Netflix’in gerisinde kaldı.

2020’nin geçtiğimiz aylardaki kısmına kadar Netflix %9.2’lik bir büyüme sağlarken, Disney %40’tan fazla değer kaybetti. Son durumlara göre ise Netflix piyasa değeri 158 milyar dolara erişirken, Disney’in değeri ise 154.8 milyar dolara kadar gerilemiş oldu.

Netflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fonNetflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fon

Netflix, Disney piyasa değerini geçmeyi başardı

Güncel duruma göre Netflix’in Disney’i ilk geçişi olmadığını görüyoruz. Öyle ki 2019 yılının Mart ayında da benzer durum gerçekleşmiş ancak kısa sürmüştü. 2018 yılının ortalarında Netflix büyük bir yükseliş sergilemiş ve piyasa değerini bir hayli yükseltmişti. Disnet ise şuan koronavirüs’ten yara alan şirketler arasında yer aldı. Yaşanan salgın, çoğu şirketi olumsuz etkilerken, Netflix tarafında ise durum tam tersi olarak yükselişe sebep oldu. Çoğu insan salgından ötürü evinden çıkmazken, bu sürede zamanını dizi/film izlemek için Netflix platformunda geçiriyorlar. Bu sayede ise üye sayısında artış yaşayan Netflix, kazançlarını da arttırmış durumda.

Ayrıca koronavirüsün etkisi olan ülkelerde Netflix uygulamasının indirme sayısında da çok yüksek bir artış tespit edilmiş durumda. Disney ise filmleri ertelendi ve kanalında yayınladığı spor etkinliklerinin iptal edilmesi ile beraber film üretimleri de durmuş oldu. Disney’in bütün yıl kazançlarının beklentileri %12.5 düşerken geçen ayın kazanç beklentisi ise %1.2 seviyesinde düştü.  


Eve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisiEve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisi

PAYLAŞ