Netflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladı - Haberler - indir.com

Netflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 19:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce “Karışık Oynat” özelliği üzerinde çalışmaya başladığı bilinen Netflix, yeni özelliği televizyonlarda test etmeye başladı.

Günümüzde en popüler dijital dizi ve film platformu olan Netflix, uzun bir süredir kullanıcıların içerik bulmasını kolaylaştıracak özellikler geliştiriyor. Bu doğrultuda bir süre önce “Karışık Oynat" isimli bir özellik üzerinde çalıştığı bilinen şirketin söz konusu özelliği belirli cihazlarda test etmeye başlaması şirketin özelliği 2021 senesi içinde tüm kullanıcılar için yayımlayabileceğini gösteriyor.

Netflix Türkiye'de ofis açıyorNetflix Türkiye'de ofis açıyor

Netflix için "Top 50" özelliği yolda

Dijital yayın sektöründe şuanda pazar lideri olan Netfix’in binlerce orijinal içeriği var. Şirket dizi önerileri için yapay zeka destekli bir sistem geliştirmiş olsa da, hala pek çok bilinmeyen içerik olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Durum böyle oluna kullanıcılar hangi içerikleri izleyecekleri konusunda büyük kararsızlıklar yaşıyor. Netflix’in “Karışık Oynat” olarak isimlendirdiği bu yeni özellik ise bu karmaşaya son verebilecek bir özellik.

Netlix "Karışık Oynat" özelliğini bu sene içinde yayımlayabilir

Netflix’in yeni özelliği kullanıcı aktivelerine göre çalışan yeni bir yapay zeka sistemi. Ne izleyeceği hakkında kararsız kalan kullanıcılar, bu özellikle birlikte Netflix'e eklenecek yeni bir buton sayesinde yeni içeriklere saniyeler içinde ulaşabilecekler. Bu içerikler, kullanıcının daha önce izlediği yapımlara göre belirlenecek. Tabi bu noktada “Karışık Oynat” özelliğiyle daha önce incelediğiniz ya da listenize ekleyip de henüz izlemediğiniz içeriklere de ulaşma ihtimaliniz bulunduğunu da söylemek gerek. Ancak yine de özelliğin faydalı olacağı da bir gerçek.

Netflix tarafından yapılan açıklamalara göre  “Karışık Oynat” özelliği akıllı televizyon uygulamalarında test edilmeye başlandı. Ancak bu yeni özelliğin kaç televizyona ulaştığı şimdilik bilinmiyor. Özellikle ilgili kullanıcı geri bildirimlerini almaya başladıklarını söyleyen şirket, konu hakkında yaptığı açıklamada sadece ilk yorumların olumlu olduğunu belirtti. Şirketin yakın zamanda, özelliğin test aşamasının biraz daha genişletilip, 2021 yılı içinde bu özelliği tüm kullanıcılara sunması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladıNetflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı
Netflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyorNetflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyor

PAYLAŞ