Netflix içerikleri için yeni bir ırkçılık karşıtı kategori ekliyor - Haberler - indir.com

Netflix içerikleri için yeni bir ırkçılık karşıtı kategori ekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 12:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Amerika'da son dönemde patlak veren ırkçılık karşıtı protesto olaylarının ardından birçok firma bu konuda destek vermekten geri durmadı. Apple, Twitter ve YouTube gibi birçok büyük kuruluş, bu konudaki hassasiyetlerini açıklamış ve tavırlarını net bir biçimde göstermişti. Şimdi ise Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, Netflix içerikleri için yeni bir kategori dahil ediliyor.

Yeni eklenen kategori, uygulama açıldığı anda direkt olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Netflix'in HD ve HDR 10 desteği sunduğu akıllı telefonlarNetflix'in HD ve HDR 10 desteği sunduğu akıllı telefonlar

Netflix içerikleri için yeni bir ırkçılık karşıtı kategori ekliyor

George Floyd'un göz altına alınması esnasında bir polis tarafından öldürülmesi sonucu, ABD genelinde ırkçılık karşıtı birçok gösteri ve protestolar düzenlendi ve yapılmaya devam ediyor. Birçok şirket ise bu konudaki hassasiyetlerini sosyal medya platformları aracılığı ile paylaşmıştı. Netflix ise konu ile alakalı olarak yeni bir kategori oluşturmaya karar verdi.

Twitter üzerinden yapılan bir açıklama ile birlikte şirket, ırkçılık karşıtı içeriklerini yeni bir kategoriye taşıma kararı aldı. Yeni oluşturulan koleksiyon, ırkçılık ile alakalı birçok dizi, film ve belgeseli bünyesinde barındırıyor. Netflix uygulaması açıldığı an da bu kategori otomatik olarak kullanıcının önünde beliriyor. Kullanıcılar, koleksiyona bakabiliyor ya da direkt olarak ana ekrana geçiş yapabiliyor.

Yeni Netflix içerikleri toplamda 51 dizi, film ve belgeselden oluşuyor. Bunlardan 36 tanesi ülkemizde izlenebilir durumda.

When we say “Black Lives Matter,” we also mean “Black storytelling matters.”

With an understanding that our commitment to true, systemic change will take time – we're starting by highlighting powerful and complex narratives about the Black experience. — Netflix (@netflix) June 10, 2020

 Black Lives Matter koleksiyonu altında yer alan içerikler, herkes için erişime açılmış durumda. Fakat, Netflix uygulamasına giriş yapıldığı zaman otomatik olarak bu koleksiyonun gösterilmesi, henüz tüm ülkeler için kullanıma sunulmuş değil. Eğer Netflix üyesiyseniz, yeni içerikleri buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.


Netflix'i daha verimli kullanmanın 15 yoluNetflix'i daha verimli kullanmanın 15 yolu

PAYLAŞ