Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor - Haberler - indir.com

Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 18:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Netflix 2018'in üçüncü çeyreğine ait rakamları kamuoyu ile paylaştı. Şirket bu yılın son çeyreği için hedefledikleri bazı şeyler hakkında da bilgiler verdi. Şirket bu yılı 146 milyon abone ile birlikte kapatmayı düşünüyor.

Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor

Küresel çapta büyük bir abone kitlesine sahip olan Netflix, üçüncü çeyreğin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Aradan geçen üç aylık dönem içerisinde şirket finans şefi ile yollarını ayırmıştı. Daha sonra Hollywood'da yeni bir ofis ve Albuqerque'de yeni bir stüdyo satın aldılar. Bunlara ek olarak şirket büyümeye devam ediyor. Daha fazla özgün içerik üretmek isteyen şirket bu yönde büyük adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle son stüdyo satın alımından sonra açıkladıkları bilgilere göre kendi bünyelerinde daha fazla dizi ve film çekeceklerini belirtti. Netflix'in abone sayısı gün geçtikçe küresel çapta artıyor. Şirket üçüncü çeyrekte açıkladığı bilgilere göre hedefleri 2018 yılını tam olarak 146 milyon abone ile kapatmak. Dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan şirket 2018'in son çeyreğinde 9.4 milyon yeni abone hedefliyor. Bu abonelerin büyük bir kısmının ABD dışından gelmesi bekleniyor. 

Netflix nasıl değişti?Netflix nasıl değişti?

Şirket önümüzdeki yıldan itibaren sonuçları açıklarken deneme süreci içerisinde olan aboneler ve normal ücretli aboneler arasında bir ayrım yapacağını da belirtti. 2020'den itibaren ise sadece ücretli aboneler hakkında bilgi paylaşımı yapılacak. Netflix üçüncü çeyreği hissedarlarıyla paylaşırken üzerinde durduğu önemli bir konu ise genç yıldızlar için "sıçrama tahtası" işleviydi. Noah Centineo ve Millie Bobby Brown gibi genç oyuncuları örnek gösteren Netflix, gençlerin bu projelerden sonra daha fazla tanındıklarını belirtti ve kanıt olarak Instagram'daki takipçi sayıları gösterildi.

Netflix video içerik pazarında şimdikine kıyasla daha zorlu rakiplerle mücadele etmek zorunda kalacak. Disney, halihazırda Netflix'te bulunan Marvel ve Star Wars içeriklerini kendi platformuna taşıyacak. Warner'ın da bir çevrimiçi içerik servisi üzerinde çalışmaları olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki yıl Netflix, video içerik konusunda oldukça zorlu rakiplerle karşılaşabilir. Bu durumda Netflix, kullanıcı kitlesini sağlamlaştırmak için elini çabuk tutması gerektiği söyleniyor.


Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?
Netflix HDR desteği alacak telefonlarNetflix HDR desteği alacak telefonlar
Netflix, Yeni Ultra Üyeliğini Testlere BaşladıNetflix, Yeni Ultra Üyeliğini Testlere Başladı

PAYLAŞ