Müzisyenler için geliştirilen yeni mobil uygulama; Spotify For Artist - Haberler - indir.com

Müzisyenler için geliştirilen yeni mobil uygulama; Spotify For Artist

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-02 13:20:29
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Uygulama

Son zamanların en popüler müzik uygulamalarından olan Spotify, başarısını perçinlemek için yeni girişimlerini sürdürüyor. Spotify   İçinde bulunduğumuz senenin ilk aylarında piyasaya sürmüş olduğu  Spotify's artist dashboard"un beta sürümünü duyurmuştu.  Şimdi ise uygulamanın mobil platformlara uyarlandığı sürümü "Spotify for Artists"i de müzisyenlerin beğenisine sunacak.

Spotify for Artists sayesinde uygulamayı kullanan müzisyenler, parçalarını kimlerin, nerede ve nasıl dinlediklerini uygulamadan elde edecekleri gerçek zamanlı verilerle anlayabilecekler. Aynı zamanda müzisyenler bu uygulama ile birlikte dinleyicilerinin cinsiyet, yaş gibi demografik bilgilerini de gözlemleme şansı yakalayabilecekler.  Piyasaya sürülen Web versiyonundaki uygulamada sanatçılar kendileri hakkındaki bilgilerini ve kendi çalma listelerini oluşturabiliyorlardı, mobil sürümde de aynı imkan sağlanıyor. Sanatçıların hayranlarıyla iletişim halinde olmasına da imkan tanıyan uygulamada kısa bir süreliğine yeni bir görsel yüklemek mümkün olmayabilir, fakat bu sorunun da kısa zaman içerisinde çözülmesi bekleniyor.

İlk etapta yalnızca OS işletim sistemlerinde kullanılabileceği duyurulan uygulama, etkileşimin, hedef kitle etkisinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymayı hedefliyor. Sanatçılar bu uygulama sayesinde kendilerinden beklenen performansın tam olarak ne olduğunu görüp buna göre işler ortaya koyabilecek.   Masaüstü versiyonu büyük beğeni toplayan uygulamanın mobile uyarlanmasının asıl nedeni olarak sanatçıların yoğun iş temposu yüzünden Masaüstü erişiminin kısıtlı olması gösteriliyor.  Bu sebeple yeni çıkan bu mobil uygulamanın Masaüstü versiyonundan çok daha fazla dikkat çekmesi bekleniyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ