Muhteşem Instagram Fotoğrafları İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken 12 Uygulama - Haberler - indir.com

Muhteşem Instagram Fotoğrafları İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken 12 Uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 09:00:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Donanım

Fotoğraf çekilmeyi çok seviyoruz. Fotoğraf çekmek kadar sevdiğimiz bir diğer şey ise bu fotoğrafları Instagram’da paylaşmak. Instagram günümüzün en popüler uygulaması desek abartmış olmayız. Uygulamada gezinirken birbirinden güzel fotoğraflarla karşılaşıyoruz. Peki hiç merak etmiyor musunuz bu fotoğraflar nasıl bu kadar güzel olabiliyor? Pek çok Instagram kullanıcısı birbirinden çeşitli fotoğraf uygulamaları ile fotoğraflarına hayat veriyor. Sizler için muhteşem fotoğrafların vazgeçilmezi olan 12 uygulamayı yazımızda derledik.

 

Instagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır?Instagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır?

Lightroom

Lightroom, günümüzde pek çok kişinin bir numaralı fotoğraf uygulaması olarak biliniyor. Özgün renk ve ışık ayarlama seçenekleriyle sevilen uygulama, profesyonel fotoğrafçılar tarafından da kullanılıyor. Temel özellikleri ücretsiz olarak sunan Lightroom’u içerisinde uygulama içi satın alabileceğiniz bazı teknik detaylar da bulunuyor.

 

VSCO

Sıkı Instagram kullanıcılarının yakından tanıdığı bir uygulama VSCO. İçerisinde herkes tarafından beğenilen efektlere yer veren VSCO, aynı zamanda ışık ve renk ayarlamaları yapmanıza da olanak sağlıyor. Kullanıcılar uygulamayı genellikle filtreleri için tercih ediyor. Uygulamanın içerisinde pek çok ücretsiz efekt bulunsa da bazı ücretli efektlere de yer veriliyor.

 

Afterlight

Afterlight, pek çok Instagram kullanıcısının beğenisini kazanan eskitme ve ışık ekleme özelliklerini bir arada sunuyor. Son zamanların fotoğraf trendi haline gelen bu uygulamalar Afterlight ile kolayca uygulanabiliyor. Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, AppStore’da ise Afterlight2 adıyla ücretsiz indirilebilir.

 

Snapseed

Snapseed de uzun süredir bilinen uygulamalardan biri. Hassas ışık ayarları için tercih edilen uygulama, pek çok teknik özelliği kullanıcılarına kategoriler halinde sunuyor. Son derece kolay bir kullanıma sahip olan uygulamanın tüm detaylarının keşfetmek için Youtube videolarından yardım alabilirsiniz.

 

Huji Cam

Son zamanlarda Instagram’da analog fotoğraf makineleriyle çekilmiş gibi görünen fotoğraflar karşımıza çıkıyor. Vintage olarak anılan bu fotoğrafların üzerinde bir de tarih bulunuyor. Bu fotoğrafların nasıl oluşturulduğunu merak ediyor musunuz? Hemen cevaplayalım; Huji Cam, analog fotoğraf çekmenizi, fotoğraflarınıza renk saçakları eklemenizi ve fotoğraflarınızda analog bir tarih bulunmasını sağlıyor. Uygulamanın ücretsiz versiyonu telefonunuzdaki fotoğraflara erişmiyor, bu sebeple fotoğraf çekimini de uygulama üzerinden gerçekleştirmeniz gerekiyor.

 

Adobe Photoshop Express

Lightroom’un muadil uygulaması olarak bilinen Adobe Photoshop Express, hassas ışık ayarlarından netliğe, filtrelerden kolajlara fotoğraf editlemek için ihtiyaç duyulan tüm uygulamaları bir arada sunuyor.

 

RNI Films

Huji Cam’e alternatif olarak bir kaç yıl önce piyasaya çıkan RNI Films, Fuji ve Kodak başta olmak üzere pek çok markanın film efektlerini ve modellerini bünyesinde barındırıyor. Analog fotoğraf sevenlerin en popüler tercihlerinden olan uygulama AppStore’dan ücretsiz indirilebilir. RNI Films, maalesef PlayStore’da bulunmuyor.

 

Filmborn

Filmborn da vintage fotoğraf severlerin sık kullandığı bir uygulama. Tıpkı RNI Films gibi farklı markaların film efektlerine yer veriyor. Uygulamanın en popüler seçenekleri  Ilford Pan F, Fuji 400H ve Fuji 800Z olarak karşımıza çıkıyor. PlayStore’da bulunmayan uygulama, AppStore’da ise ücretli.

 

Nebi

Nebi, vintage severler için 33mm film efektlerini bir araya getirmiş durumda. Vintage fotoğraflara yeni bir soluk getiren uygulama tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor.

 

Polar

Detayları ön plana çıkarma konusunda usta olan Polar, son zamanlarda pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Gittikçe popüler hale gelen ışık katmanlarını Polar üzerinden fotoğraflarınıza ekleyebilirsiniz.

 

VaporCam

Son zamanların popüler ışık katmanlarını efektler halinde kullanıcılarına sunan VaporCam, VHS ve Cyberpunk efektleri ile ön plana çıkıyor. PlayStore kullanıcılarına ücretsiz sunulan uygulama, AppStore’da ise ücretli.

 

Unfold

Fotoğraflar için pek çok efekt ve tasarıma yer verdiğimiz listede kolajlara yer vermemek olmaz. Instagram’da gittikçe popüler hala gelen mini kolajlar ile kolaj akımı yeniden canlanmış durumda. Unfold ise kullanıcılarına son derece usta kolajlar sunmasıyla ön plana çıkıyor.


Instagram'da öne çıkmanız için ipuçlarıInstagram'da öne çıkmanız için ipuçları
Instagram Hikayeler etkileşimi nasıl etkiliyor?Instagram Hikayeler etkileşimi nasıl etkiliyor?
Instagram hikayelerin beklenen özelliği geldiInstagram hikayelerin beklenen özelliği geldi

PAYLAŞ