Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor! - Haberler - indir.com

Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-31 11:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Mozilla, Firefox konusunda tekrardan markalaştırma kararı aldı ve logosunu değiştirmeye karar verdi. Fakat bu konuda kullanıcılarından yardım isteyen Mozilla, tasarımlarını komple değiştiriyor. Firefox yeni görsel tasarımları ve eklentileri üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak Mozilla, yeni tasarımlar konusunda kullanıcılarından geri dönüş istiyor.

Yeni Firefox

İnternet sektöründe markaların yenilikçi olmaları gerekiyor. Mozilla firması da benzer amaçla Firefox'u değiştiriyor. Diğer bir sebebi ise ateşten tilki olan Firefox logosu markaya yeni uygulamalar ve eklentiler için tasarım alanı sunmadığından dolayı tasarımı değiştiriyor. Yeni Firefox konusunda kullanıcılarının fikrine önem veren Mozilla'nın tasarımları şu şekilde ;

Mozilla, Firefox ismi dışında tüm konularda ve detaylarda ciddi bir değişime gidiyor. Yeni tasarımlarıyla kullanıcıların dikkatini çekebilecek olan şirket gerçekten de oldukça şık tasarımlar ve detaylar geliştirmiş. Mozilla kullanıcılarının bu konuda seçim yaparken Firefox adını en iyi temsil eden ve kafalarında 'Firefox' denilince akla ilk gelen, en yakın olan logoyu seçmelerini istiyor. Herhangi bir anket yapmayan şirket bir blog yazısında kullanıcılarının fikirlerini yazmalarını istedi. Geliştirilen ve paylaşılan bu tasarımda Firefox'un yeni logosu ve tarayıcıda farklı simgelerin yer aldığı bu blog yazısına burdan ulaşabilirsiniz.

Görsel yönden büyük bir değişikliliğe gidecek olan Firefox, yeni tarayıcısıyla gözdemiz olurmu bilemiyoruz fakat gerçekten de çok şık tasarım geliştiriyor. Logo konusunda şirketine en yakışır logoyu seçmek isteyen Mozilla, bu konuda sadece kendi fikirlerini değil kullanıcılarının fikirlerini de önemsiyor. Öyle ki anket yapmasalarda yazdıkları blog yazısıyla kullanıcılarının fikirlerini alan şirket geçtiğimiz günlerde güvenlik ve gizlilik konusunda çığır açacak yeniliklerden bahsetmişti. İzlenme konusunda hassas kullanıcılar için yeni geliştirdikleri sistem ile bu sorunu ortadan kaldırmayı planlayan Mozilla, arama çubuğunun yanında olan bir ikon ile tüm bilgilerinizi gizleyebiliyor ve o siteyi engelleyebiliyorsunuz. Böylece site sizi hem izleyemiyor hem de bilgilerinizi izinsiz bir şekilde ele geçiremiyordu.

Daha iyi bir hizmet sunmak isteyen şirket Facebook skandalından sonra böyle bir sistem geliştirmesi Chrome ve Opera gibi dişli rakiplerinden bir adım öne geçmesini sağlayabilir. Yeni geliştirilecek olan tasarımla da rakiplerini geride bırakabilir ve büyük oranda kullanıcı kazanabilir.





PAYLAŞ