Mozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandı - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 17:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

İnternet tarayıcısı mevzu bahis olduğu zaman, piyasada çok fazla alternatif mevcut. Bu tarayıcılar arasından Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge ve Safari ise önde gelen tarayıcılar arasında yerlerini almış durumda. Bu pazardaki rekabet oldukça yukarı seviyelerde olduğu için, söz konusu firmalar da sürekli olarak ürünlerini geliştirmenin yollarını arıyor. Şimdi ise bu firmalardan birisi olan Mozilla Firefox 78 güncellemesi kullanıcılara sunuldu.

Güncelleme Windows, macOS ve Linux kullanıcılarını kapsıyor. Söz konusu sürüm OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.10 Yosemite ve OS X 10.11 El Capitan için desteklenen son sürüm oldu.

Google’dan haber alanına yatırımlarGoogle’dan haber alanına yatırımlar

Mozilla Firefox 78 güncellemesi kullanıma sunuldu

Mozilla, yeni yayınlanan güncelleme ile kullanıcıların  Firefox Genişletilmiş Destek Sürümü (ESR) kanalına taşınacağını belirtti. Firefox ESR ile birlikte, Temmuz 2021 yılında yayımlanacak olan bir sonraki ESR sürümüne kadar güvenlik güncelleştirmeleri sağlanacak. Mozilla ek olarak, macOS sürümleri için de bir açıklamada bulundu.

Mozilla'nın belirttiğine göre, Apple'ın daha önceki macOS sürümleri için güvenlik güncellemelerini düzenleyen genel bir politikası bulunmuyor. Firefox ise bu en son güvenlik güncelleştirmesi, Temmuz 2018'de kullanıma sunuldu. Mozilla, güvenlik güncellemelerini almayan macOS sürümlerini de tehlikelere karşı uyarıyor.

Daha fazla uzatmadan yeni özelliklere geçelim öyleyse. Mozilla Firefox 78 güncellemesi ile birlikte gelen yenilikler

  • Firefox için yenileme özelliği geldi. Tarayıcıda herhangi bir sorun ortaya çıktığında, kullanıcılar uygulamayı silip yeniden kurmakla uğraşmayacak.
  • Firefox’ta konferans ve görüntülü arama daha iyi hale getirildi.
  • WebRender ile Intel ekran kartları olan Windows kullanıcıları, gelişmiş grafik performansı elde edebilecek.
  • Çeşitli erişilebilirlik geliştirmeleri.
  • Kayıtlı şifrelerinizden birinin veri ihlaliyle karşılaşıp karşılaşmadığını görebileceksiniz.
  • Koruma Panosu ile gelişmiş güvenlik takibi.
  • Önceki 10 sürüm boyunca yapılan değişiklikler, ESR kullanıcılarına sunuluyor. Bunlar arasında Kiosk modu, otomatik oynatmayı engelleme özelliği ve resim içinde resim desteği gibi birçok ek özellik mevcut.



İlgili uygulamalar
Google spam aramalar için savaş başlattıGoogle spam aramalar için savaş başlattı

PAYLAŞ