Mobil oyun ve uygulamalara 112 milyar dolar harcandı - Haberler - indir.com

Mobil oyun ve uygulamalara 112 milyar dolar harcandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-24 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Araştırma şirket App Annie tarafından yapılan araştırmaya göre uygulama mağazaları olan iOS ve Google Play için yapılan harcamalar geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 artış göstererek 112 milyar dolar seviyesine erişti. En çok harcamanın ise yüzde 40 oranında mobil oyun kategorisine gerçekleştirildiği belirtildi. Pazardaki mobil uygulamaların analizlerini gerçekleştiren şirket App Annie, 2020 yılının dördüncü çeyreğine yönelik önemli istatistikleri açıkladı. Mobil uygulama ve oyun indirme sayılarının küresel olarak 130 milyara yaklaştığı ifade edilirken, araştırma raporuna göre ise uygulama mağazalarında yapılan harcamalar aralık ayı ile beraber geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 artış gösterdi.

Mobil oyun ve uygulama pazarına 112 milyar dolar harcandı

xCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli olduxCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli oldu

Yayınlanan rapor kapsamında iOS ve Google Play Store harcamalarının 2020 yılının 4.çeyreği kapsamında 112 milyar dolara eriştiğini belirtelim. Küresel olarak en fazla büyüme gösteren kategoriler ise Google Play tarafında iş ve finans uygulamaları ve oyunlar olurken, iOS tarafında ise oyunlar ile iş uygulamaları ve  yardımcı programlar oldu.

Araştırma verilerine bakan IFASTURK Eğitim, Ar-ge ve destek kurucusu Mesut Şenel ise konu hakkında  “Uygulama mağazalarından mobil oyun ve uygulama indirme sayısının 130 milyara ulaşması bekleniyor. Uygulama mağazalarının her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor. Hızla büyüyen ve gelecek vadeden oyun sektörüne girmek isteyenleri, sürecin başından iş fikrinin ticarileştirmesine, teşvikten hibeye kadar her aşamada destekliyoruz.” Dedi.


iOS 14.3 güncellemesi yayımlandıiOS 14.3 güncellemesi yayımlandı
Apple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladıApple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı

PAYLAŞ