Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satan Oyunu Oldu - Haberler - indir.com

Minecraft Tüm Zamanların En Çok Satan Oyunu Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Minecraft geçmişten bugüne ciddi anlamda bir başarı elde ederek oyuncuları heyecanlandıran oyunlar arasında yer alıyor. Minecraft, ilk kez 10 yıl önce PC sürümü ile beraber oyuncuların beğenisine sunulmuş olup şimdiye kadar 176 milyondan da fazla satılarak tüm zamanların en çok satılan videolu oyunu olma hakkını elde etmiştir. Özgün tarzı ile oyuncuları bambaşka bir dünyaya götüren Minecraft oyununda karelerden oluşmuş görsel efektler içerisinde macera dolu anlar yaşayacaksınız. Microsoft'un önemli yapı taşlarından biri olan Minecraft'ın, 10. doğum gününü kutlayan bir Xbox Wire gönderisi ile duyuruldu. Minecraft oyunu tam 10 yıldır piyasada olmasına rağmen popülerliğini halen devam ettirmekte ve halen oyuncular tarafından tercih edilen eğlenceli bir oyun olma özelliğini taşımaktadır. 

Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Tam 10 yıldır, oyun piyasasında var olmasına rağmen oyun halen tercih edilen popüler oyunlar arasında yer alıyor ve yaşanan bu durum halihazırda olan tüm video oyun platformlarındaki varlığını da sürdürmeye devam ediyor. Videolu oyun seçenekleri arasında Minecraft'ın en büyük rakibi Tatris olarak görülüyor. Elbette ki Tetris oyununun birbirinden farklı versiyonları sebebiyle bu iki oyun arasında karşılaştırma yapmak oldukça zordur. Windows Central tarafından 2009 yılında hazırlanan rapordan elde edilen haberlere göre, Tetris oyununun ücretsiz olarak oynanabilen sürümlerinin haricinde söz konusu oyunun eski yinelemeleri 70 milyon kopya sattığının bilgisini içeriyor. Oyunun ücretsiz olarak oynanabilen seçeneğine geçmeden önce, Electronic Arts (EA) tarafından yapılan bir açıklama ile oyunun mobil versiyonunun 2010 yılı itibariyle 100 milyon kopya sattığının bilgisini de vermek gerekiyor. Zaman zaman bazı çakışmalar olabiliyor fakat, iki rakam birleştirildiği anda bile Minecraft’ın satış rakamlarına ulaşamayacaktır.

Tarihin en eğlenceli oyunlarından biri olan Tetris'in 500 milyondan fazla indirilmiş olduğu yönünde ciddi tahminler söz konusudur. Fakat oyunun farklı yan ürünleri de bu başarıyı takip etti ve Minecraft ile bunları takip etmek pek kolay değildir. Bu konu ile ilgili Minecraft ile Grand Theft Auto V’i (GTA V) karşılaştırmak çok daha doğru bir karşılaştırma olacaktır. 2013 yılı itibariyle piyasaya dahil olan ve halen de oyuncuların dikkatini çekecek düzeyde popülerliğe sahip olan GTA V şimdiye kadar 110 milyon kopya satmayı başardı.

Minecraft Earth için hazır olun

Microsoft, mevcut konu ile alakalı bir dönüm noktasını kutlama çabasında yer alırken bu süreç içerisinde aynı zamanda Minecraft Earth’ü de açıkladı. Minecraft Earth, geleneksel Minecraft oyununu gerçek dünyaya getiren ve ücretsiz bir şekilde oynanama özelliğine sahip olan artırılmış gerçeklik mobil oyunu olarak değerlendiriliyor. Minecraft Earth oyununu, bir zamanların en iyi çıkış yapan Pokémon Go oyunu ile kıyaslamak gerekirse oyunun artırılmış gerçeklik efektleri çok daha iyi bir şekilde tasarlanmıştır. Artırılmış gerçeklik özelliğine sahip olan Minecraft Earth oyununda mikro hareketler de yer alacak fakat bu konu ile ilgili detaylı bir bilgi yoktur. Minecraft Earth oyunu için kapalı beta sürümü bu yaz hem iOS hem de Android için başlatılacak.



PAYLAŞ