Minecraft Dungeons PC ve konsollar için yayımlandı - Haberler - indir.com

Minecraft Dungeons PC ve konsollar için yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 16:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Mojang’ın bir süredir beklenen yeni oyunu Minecraft Dungeons nihayet Xbox, PlayStation ve PC için yayınlandı. Minecraft Dungeons, alışılmış olan klasik Minecraft deneyiminden çok daha farklı bir tarz ve oyun mekaniği sunmayı başarıyor. Microsoft’un sahibi olduğu Mojang’ın geliştirmiş olduğu yeni aksiyon RPG oyunu Minecraft Dungeons, bugün ile beraber yayınlandı. Diğer yandan oyunun Minecraft dünyasına 3.taraf perspektif kamera açısı ile baktığımız izometrik yapısı ile oynayış mekanikleri dikkat çekiyor. Sinematik sahnelere sahip olan fragman ile oyun yayınlandı.

Bu yeni Minecraft oyunu, piksellerden bir dünya inşa etmek yerine farklı bir tarza sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bağımsız bir oyun olarak gelen Minecraft Dungeons, orijinal oyun ile benzer karakter modellerine sahip olsa da inşa etme, crafting yapma ve kaynak toplama gibi mekaniklere sahip değil.

Minecraft Eğitim Challenge başvuruları için son gün 29 Mayıs!Minecraft Eğitim Challenge başvuruları için son gün 29 Mayıs!

Klasik Minecraft’tan farklı Dungeons yayınlandı

Minecraft Dungeons’ta rastgele oluşturulmuş olan zindanlar, creepers ve iskeletler gibi çeşitli düşmanlar ile karşılaşıyorsunuz. Sadece düşmanlar değil bulmaca ve oyun içerisindeki tuzaklar ile de mücadele ediyorsunuz. Minecraft Dungeons’ı çeşitli aksiyon RPG oyunlarından ayıran şey ise oyuncuların çok sayıda silah ve zırh kullanabilir olması oluyor. Zindanlarda tek başınıza yada dört oyuncuya kadar çevrimiçi olarak arkadaşlarınız ile birlikte mücadeleler edebiliyorsunuz. Yaratıklarda yakın dövüş silahları kullanabilirken, menzilli saldırılar da yapabiliyor veya ağır zırhlarla tanklama rolü de gerçekleştirebilirsiniz. Karakterinizi ayrıca kişiselleştirebildiğiniz gibi yıkıcı özel saldırılar için özel eşyalar, silahlar ve büyülerin kilidini açabiliyorsunuz.

Diğer yandan köylüleri kötü Arch-Illager’dan kurtarmak için hazinelerle dolu seviyeleri keşfediyorsunuz. Minecraft Dungeons PS4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch’te piyasaya sürülmesinin haricinde PC için Xbox Game Pass’te de yayınlandı. Oyunun henüz duyurulmamış DLC paketlerinin de yakında gelmesi bekleniyor.


Minecraft’ın geliştiricisi Mojang farklı bir yola girecekMinecraft’ın geliştiricisi Mojang farklı bir yola girecek

PAYLAŞ