Microsoft'tan Kamera Sarsıntılarını Önleyen Teknoloji - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Kamera Sarsıntılarını Önleyen Teknoloji

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bugüne kadar dijital kameranız, cep telefonu kameranız ya da Google Glass ile çektiğiniz videolar sadece titreyen görüntülerden ibaret kalıyorsa, Microsoft'un geliştirdiği yeni teknolojinin detaylarını ele aldığımız bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

Çoğu zaman çekim hızına bağlı olarak, videolarımızda meydana gelen sarsıntı ya da titreyen görüntüler asla hoşumuza gitmeyecek sonuçlar arasında yer alıyor. Microsoft'un 'hyperlapse' adını verdiği yeni teknoloji sayesinde artık bu soruna çözüm getirildi gibi.

Hyperlapse Videos

Microsoft Research ekibinin geliştirdiği bu yeni teknoloji, beraberinde getirdiği yazılımla birlikte hızlandırılmış video çekimlerini iki kat daha netleştirebiliyor. Kamera sarsıntılarını minimum seviyeye indiren teknoloji sayesinde artık daha profesyonel ve kaliteli video çekimleri yapılabilecek.

Orijinal görüntünün 3 boyutlu bir haritasını çıkaran yazılım, daha sonra bu görüntüleri harmanlayarak ortaya daha kaliteli görüntülerin çıkmasını sağlıyor. İnteraktif yazılımlar ve bilgisayar grafikleri alanlarında düzenlenen SIGGRAPG 2014'te tanıtılacağı duyurulan 'hyperlapse' teknolojisi, daha sonra Windows uygulaması olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Konuyla ilgili yayınlanan Hyperlapse Tanıtım Videosu'nu aşağıdan izleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

Hyperlapse Tanıtım Videosu


PAYLAŞ