Microsoft yetkilisinden açıklama geldi;

Microsoft yetkilisinden açıklama geldi; "Lütfen artık İnternet Explorer kullanmayı bırakın"

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-18 17:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Pek çok internet kullanıcısı bugün hala Internet Explorer’ı varsayılan tarayıcıları olarak kullanmaya devam ediyor. Microsoft yetkilileri ise artık bunun son bulması gerektiğine inanıyor.

Eski web tarayıcısı Internet Explorer’ın desteğini 2015 yılında sonlandıran Microsoft, gel görelim ki internet kullanıcıları hala bu uygulamayı varsayılan tarayıcıları olarak kullanmaya devam ediyor. Microsoft ise bu durumun artık son bulması gerektiğini ifade ediyor. Microsoft’un Siber Güvenlik Uzmanı olan Chris Jackson, yakın bir tarihte resmi Windows IT Pro bloğunda “Internet Explorer’ı varsayılan tarayıcı olarak kullanmanın tehlikeleri” adı altında bir yazı paylaşarak kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Chris Jackson kullanıcılara bundan böyle eski web tarayıcısı olan Internet Explorer’ı kullanmamaları gerektiğinin altını çiziyor.

Internet Explorer'da Güvenlik AçığıInternet Explorer'da Güvenlik Açığı

“Yeni uygulamalar artan bir sıklıkla hayatımıza girmeye devam ediyor ve biz de sizin web’in bu gitgide büyüyen bölümünü kaçırmanızı istemiyoruz.”

Paylaştığı blog yazısında Jackson Microsoft kullanıcılarının hala kendisine işletmeleri için Internet Explorer ile ilgili sorular yönettiğinin altını çiziyor. Bugün baktığımız zaman ise aslında pek çok ortalama internet kullanıcısı Google Chrome, Firefox veya Microsoft Edge gibi günümüzün popüler internet tarayıcılarını kullanıyor. Fakat gel görelim ki bazı işletmeler bugün hala Internet Explorer için tasarlanmış uygulamalar ile çalışmaya devam ediyor. Bu şirketler teknolojilerini geliştirmek yerine Microsoft’un eski web tarayıcısının işletme uyumluluk uygulamalarını kullanarak işlerini halletmeye çalışıyorlar. Fakat Microsoft yetkilileri buna artık son deyin demek istiyor. Internet Explorer bir web tarayıcısı denilmemesi gerektiğini ifade eden Jackson konuşmasına şu şekilde devam ediyor; “Internet Explorer bir uyumluluk çözümüdür. Onun için yeni web standartlarını desteklemiyoruz, çoğu site normal şekilde çalışsa da günümüzde geliştiriciler yeni uygulama ve sitelerin Internet Explorer’da çalışıp çalışmadığını test etmiyor. O şirketler de Internet Explorer’ı varsayılan web tarayıcısı olarak kullanmamalı.” Bu yaklaşımın yanlış bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Jackson “Mevcut yaklaşımımıza devam edersek ve sahip olduğunuz şeyler için optimizasyon yaparak yeni herhangi bir şeyi kullanmaz hale gelebilirsiniz. Yeni uygulamalar artan bir sıklıkla hayatımıza girmeye devam ediyor ve biz de sizin web’in bu gitgide büyüyen bölümünü kaçırmanızı istemiyoruz.” şeklinde konuşuyor.

 

 

 

 

 


İnternet Explorer kullanıcılarını korkutan güvenlik açığıİnternet Explorer kullanıcılarını korkutan güvenlik açığı
Windows 10'da İnternet Explorer Nasıl Kaldırılır?Windows 10'da İnternet Explorer Nasıl Kaldırılır?
Microsoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleriMicrosoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleri

PAYLAŞ