Microsoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilir - Haberler - indir.com

Microsoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-30 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft'un geliştirme aşamasında yer alan iki yeni konsolundan biri olan Xbox Lockhart, Ağustos ayı içerisinde tanıtılabilir. Gizemli konsol hakkında çok fazla bilgi mevcut değildir. Dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft, gelecek nesilde iki yeni konsolu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunlar arasında ilki ve herkesin bildiği versiyon. Xbox Series X modeli. Diğer modelse Xbox Lockhart olacak. Genellik arka planda kalan ve pek çok kişi tarafından da bilinmeyen bu gizemli konsol için bir olası tanıtım tarihi paylaşıldı. Eurogamer’dan Tom Philips’in haberine göre yeni konsol, önümüzdeki ağustos ayında tanıtılacak.

Xbox Lockhart adlı konsol nasıl olacak?

Xbox Lockhart adlı yeni nesil Xbox konsolu, şirketin geliştirmiş olduğu diğer ürünü olan Xbox Series X gibi grafik anlamında devasa ilerlemeler sunmayabilir. Yine de bu konsol, Xbox Series X için yayınlanacak olan tüm oyunları çalıştırabilecek. Bu durumun ötesindeyse konsol hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak daha önce çıkan haberlere bakıldığında Lockhart’ın Series X ile benzer bir işlemciye, SSD’ye ve RAM’e sahip olacağı bilinen bir durumdu. Kalan özelliklerse net değil.

Konsol hakkındaki orijinal planlara göre bu ürünler aslında şu dönem içerisinde tanıtılmış olacaktır. Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada yaşanan aksaklıklar sebebiyle Microsoft da duyuru takvimini yeniden belirleme yoluna gitmişti. Firma kendi etkinlikleriyle ürünlerini tanıtacak.

Microsoft'dan söylentilere cevap geldi

Daha önce Xbox’ın oyun pazarlama bölümünün başındaki isim olan Aaron Greenberg, bu söylentilere cevap vermişti. Twitter’dan “Herhangi bir şeyi ertelemedik” açıklamasını yapan Greenberg, “Planlarımıza göre bir sonraki dijital etkinliğimizin temmuz ayında yapılması gerekiyor ve ekiplerimiz bunun için çok çalışıyor” demişti.

Görünüşe göre Microsoft’un planları değişiklik gösterdi. Normalde temmuz ayında yapılması planlanan tanıtım da ertelendi. Öte yandan Greenberg yine de attığı tweet'te haksız sayılmaz, sonuçta hiç duyuru yapılmadıysa ertelendi diyebilir miyiz? Önümüzdeki Inside Xbox etkinliklerinden sonra yeni konsol karşımıza çıkarsa bu, pek çok kişi için sürpriz olacaktır. Söz konusu konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde Xbox Lockhart adlı konsol hakkında daha detaylı bilgi edilmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ