Microsoft Word yapay zeka desteğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Microsoft Word yapay zeka desteğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 13:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un sahip olduğu popüler servislerden olan Microsoft Word ve Outlook için aktif olan Microsoft Editor için önemli yeni özellikler geliyor. Windows 10 kullanıcıları için söz konusu servislere yeni bir dil bilgisi aracı hizmete giriyor. Bu söz konusu araç ise yapay zeka ve makine öğrenimine kullanılacak. Birçok kişi yazı yazarken, çeşitli zorluklar ile karşılaşabiliyorlar. Daha çok ciddi ve uzun süreli yazışmalarda ve içeriklerde yazım hatası yapma korkusu kullanıcılarda görülebiliyor. Tam bu noktada ise dil bilgisi kontrol araçları devreye girecek ve yapay zeka yardımı ile kullanıcıyı destekleyecek. Microsoft, Windows 10 kullanıcıları için Outlook ve Word uygulamalarında yardımcı olacak yeni araçlarını geliştirdi. Microsoft Editor adlı bu araç ise yapay zeka ve makine öğrenmesi yardımı ile dil bilgisi ve yazım hatalarını kullanıcılar için tespit edebilecek.

Yeni Word özelliği ile yazımlar daha kolay olacak

Milyonlarca WordPress site saldırıya uğradıMilyonlarca WordPress site saldırıya uğradı

Şuan için Microsoft Word’ün Windows 10 versiyonunda ve Google Dökümanlar gibi alanlarda dil bilgisi ve yazım kuralları kontrol araçları bulunuyor. Yeni araç ile beraber ise yapay zeka ile kontroller yapılacak ve yazdıklarınızda yapılan yanlışlar yapay zeka ile düzeltilecek ve değişiklikler tavsiyesi yapılacak. Bu özellik ile ayrıca kullanıcıların daha iyi bir yazarlık deneyimi göstermesini de sağlayacak. Makine öğrenmesi ile araç kendisini daha da geliştirmeye devam edecek. Microsoft Editor zaten Word’ün çevrimiçi versiyonunda bir süredir yer alıyordu. Ancak özellik artık Word programına da dahil edilmiş olacak.

Microsoft Editor kullanmak için ise bir sözcüğü seçtikten sonra Shift + F10 veya Alt + Down tuşlarına bastığınızda sözcük tavsiyeleri karşınıza çıkacak. Tavsiyeler ise eş anlamlı sözcükler olarak görülecek. Bu araç ile Intihal kontrolü de sağlanacak.


İlgili uygulamalar
Google, WordPress Web Hikayeleri eklentisini paylaştıGoogle, WordPress Web Hikayeleri eklentisini paylaştı
WordPress 5.6 Simone güncellemesi yayımlandıWordPress 5.6 Simone güncellemesi yayımlandı

PAYLAŞ