Microsoft, Türkiye'de xCloud için altyapı çalışmalarını başlattı - Haberler - indir.com

Microsoft, Türkiye'de xCloud için altyapı çalışmalarını başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft'un bulut oyun sistemi Project xCloud yakın zaman içerisinde Türkiye'ye de gelebilir. Xbox Türkiye'den Halil Gökoğlu, xCloud için altyapı çalışmalarının başlatıldığının bilgisini verdi. Microsoft tarafından geliştirilen bulut oyun sistemi Project xCloud çok yakın zaman içerisinde Türkiye'de yerini alabilir. Bugün Mesut Çevik'e röportaj veren Xbox Türkiye yetkilisi Halil Gökoğlu, xCloud servisi için Türkiye'de alt yapı çalışmalarının başlatıldığının bilgisini verdi. xCloud'un kapsama alanına en kısa süre içerisinde Türkiye'yi de ekleme hedefi vardır. 

Oyun bulut üzerinden PC ve mobil cihazlarda yerini alacak

Yeni sistem sayesinde yaklaşık 100'ün üzerinde oyun bulut sistemi üzerinden PC ve mobil cihazlarda yerini alacak. Microsoft şirketine ait olan XCloud servisi geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde toplam 22 ülkede kullanıma sunulmuştu. xCloud şu an için Game Pass Ultimate aboneliğinin bir parçası olarak servis veriyor. Yani sadece xCloud satın alınmıyor. Fakat zaten oyun kütüphanesi neredeyse tamamıyla Game Pass oyunlarından oluşturmuş olduğu için gayet normal bir durumdur. Söz konusu bu servis sayesinde Android akıllı cihazlarınızda veya PC'nizde 100'ün üzerinde başarılı oyunu bulut sistemi üzerinden streaming yoluyla oynama işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Burada özellikle de Android desteğinin son derece önemli olduğunu söylemek mümkün. Microsoft'un en büyük amacı ise xCloud sayesinde mobil oyuncu kitlesini de Xbox ve Game Pass ailesinin içine sokmaktır. Örnek vermek gerekirse FIFA 20, Battlefield V, Forza Horizon 4 gibi oyunlar şu anda Android platformunda ulaşılabilir durumdadır.

Microsoft'tan Maxime Rastello açıklamasıMicrosoft'tan Maxime Rastello açıklaması

xCloud servisi Apple tarafından uygulanmış olan bazı kısıtlamalar sebebiyle henüz iOS için yayınlanamadı. Fakat Microsoft servisi için iOS'e de getirebilmek için elinden gelen işlemi de yapıyor. App Store olmasa bile Safari'de tarayıcı üzerinden xCloud sunma gibi bazı planlar bile var.

Microsoft, Türkiye'yle ilgili çalışmalar yapıyor

Bilindiği üzere Türkiye'de çok büyük bir mobil oyuncu kitlesi vardır. Xbox Türkiye yetkilisi Halil Gökoğlu, Microsoft olarak bu potansiyel durumu yakından takip ettiklerini ve xCloud ile burada var olmayı planladıklarının altını çiziyor. Gökoğlu aynı zamanda Game Pass servisinin de hali hazırda Türkiye'de büyük ilgi gördüğünü de ekledi.


Microsoft Microsoft "Denetim Masası"nı tamamen kaldırabilir
Huawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyorHuawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyor
Microsoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladıMicrosoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladı

PAYLAŞ